Ubojiti Joe  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubojiti Joe

Ubojiti Joe

Killer Joe (2011.)

Voltage Pictures, Worldview Entertainment

103' krimi, triler, noir, crna komedija, satira

Režija:           William Friedkin

Uloge: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Juno Temple, Thomas Haden Church

Scenario:        Tracy Letts

Producent/i:   Scott Einbinder, Nicolas Chartier

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ubojiti Joe

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
6
0.00

Crnohumorni triler Williama Friedkina o mračnim planovima disfunkcionalne teksaške obitelji i poremećenom plaćenom ubojici. Nije komedija nego brutalni film za odrasle!

Kada mladom dileru Chrisu (Emile Hirsch) majka ukrade zalihu droge, brzo mora namaknuti šest tisuća dolara ili je gotov. Očajni Chris poželi ubiti majku i dignuti 50.000 dolara od njezinog životnog osiguranja.

Zajedno s ocem (Thomas Haden Church) i maćehom (Gina Gershon) za pomoć se obraća šarmantnom i opasnom 'Ubojitom Joeu' (Matthew McConaughey), policajcu koji u fušu radi kao plaćeni ubojica.

Joe obično traži novac unaprijed, no ovaj puta pristane zaobići pravilo - ako mu Chris da svoju mlađu sestru Dottie (Juno Temple) kao jamstvo dok ne dobije novac od osiguranja. Točnije – ako ga ikada dobije...

Ovaj film u multipleksima reklamiraju kao komediju, no nije riječ o obiteljskoj zabavi nego o filmu koji je u SAD-u dobio rejting filma za odrasle NC-17, za što su zaslužne rijetke, ali eksplicitne scene nasilja, a film sadrži i lascivne scene s piletinom iz KFC-a (bolje ne pitajte kakve...).

Zbog svih tih scena, kao i zbog satire na račun američkih obiteljskih vrijednosti, iščašenog humora i nepredvidljivog kraja, film već zasluženo nazivaju 'kultnim filmom godine'.

s.p.