Kraljevstvo izlazećeg Mjeseca   - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kraljevstvo izlazećeg Mjeseca

Kraljevstvo izlazećeg Mjeseca

Moonrise Kingdom (2012.)

Focus Features, Discovery film i video

94' avantura, komedija, drama, romansa, teen

Režija:           Wes Anderson

Uloge: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Jared Gilman, Kara Hayward, Harvey Keitel, Frances McDormand, Jason Schwartzman

Scenario:        Wes Anderson, Roman Coppola

Producent/i:   Wes Anderson, Jeremy Dawson, Steven M. Rales, Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Kraljevstvo izlazećeg Mjeseca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.93
15
0.00

Romantična komedija za mlade u režiji Wesa Andersona, priča o dvoje zaljubljenih klinaca koji bježe od kuće.

Priča prati dvoje zaljubljenih klinaca koji bježe iz izviđačkog kampa, pa za njima u potragu kreću članovi obitelji, gradski šerif (Bruce Willis) i šef izviđača (Edward Norton).

Zanimljivo je da je ovaj film postao najveći komercijalni uspjeh Wesa Andersona, a svidio se i onim kritičarima koji dosad nisu voljeli filmove ovog redatelja. Strani kritičari su film proglasili 'najboljim filmom godine, a možda i najčistijom ljubavnom pričom u filmskoj povijesti'.

Dejan Durić je pohvalio glumce i istakao da 'gotovo zaboravljeni Bruce Willis sjajno parodira svoju akcijsku filmsku prošlost kao osamljeni i umorni lokalni policajac, a Edward Norton je fenomenalan kao smotani vođa izviđačkoga kampa'. Jurica Pavičić primjećuje da 'čitava stilizacija filma podsjeća na teksturu dječjih igračaka i kuća za lutke: osim u eksterijerima, 'Moonrise Kingdom' izgleda kao animirani film u koji je netko utrpao glumce' te zaključuje da je 'Kraljevstvo izlazećeg Mjeseca' 'lijep, pametan i nesvakidašnji film'.

s.p.