Obračun među plaćenicima/Izdaja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Obračun među plaćenicima/Izdaja

Obračun među plaćenicima/Izdaja

Haywire (2011.)

Relativity Media, VTI

93' akcija, triler, špijunski

Režija:           Steven Soderbergh

Uloge: Gina Carano, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Channing Tatum, Michael Douglas, Mathieu Kassovitz

Scenario:        Lem Dobbs

Producent/i:   Gregory Jacobs

Zemlja:          SAD, Irska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Obračun među plaćenicima/Izdaja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
10
0.00

Akcijski triler Stevena Soderbergha, priča o agentici koja se osvećuje onima koji su je izdali. U glavnoj ulozi - prvakinja borilačkih vještina Gina Carano!

Tajna agentica Mallorie Kane obavlja zadatke koje vlade javno ne smiju odobriti. Nakon spašavanja taoca u Barceloni, dobiva novi zadatak u Dublinu.

Kad operacija krene po zlu, a Malorie sazna da je prevarena, morat će upotrijebiti sve svoje vještine, trikove i sposobnosti da pobjegne pred međunarodnim lovcima na glave, vrati se u SAD, zaštiti porodicu i osveti se onima koji su je izdali...


'Izdaja', trailer.

Međunarodna premijera ovog nezavisnog američkog filma održana je na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu. Ovaj Soderberghov izlet u svijet akcije pun je preokreta u priči i nije rob specijalnih efekata kao tipični akcijski film, a Soderbergh ga je sam snimio i montirao.

Kritičari su bili malo sumnjičavi prema glumačkim sposobnostima Gine Carano, no hvale njezine borilačke sposobnosti. Zaključuju da film izgleda kao 'mješavina hongkonškog akcijskog filma 90-ih i europske krimi-drame 70-ih', da je 'rat spolova prikazan uz crni humor', te da je Soderbergh napravio film koji je vrlo blizu tome da se čini kao 'film s Pam Grier kojeg je režirao Alfred Hitchcock'.

s.p.