Đavolji dvojnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Đavolji dvojnik

Đavolji dvojnik

The Devils Double (2011.)

Corsan, Corrino Media Corporation, Blitz film&video

109' akcija, drama, biografski

Režija:           Lee Tamahori

Uloge: Dominic Cooper, Ludivine Sagnier, Raad Rawi

Scenario:        Michael Thomas, Latif Yahia

Producent/i:   Paul Breuls, Michael John Fedun, Emjay Rechsteiner, Catherine Vandeleene

Zemlja:          Belgija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Đavolji dvojnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
5
0.00

Triler snimljen prema istinitom događaju, priča o čovjeku koji je radio kao 'đavolji dvojnik' - dvojnik okrutnog sina Saddama Husseina!

Godina je 1987. i Bagdad je vlasništvo bogatih i zlih – gdje se sve može kupiti - ali i sve ima svoju cijenu. Zemlja je utonula u prijevaru i korupciju te je postala plijen za iračkog 'princa' čije ime je Uday Hussein.

Čeznuvši za raskalašenim životom i besmrtnošću, prisvaja si sve što mu se svidi. Vaš Ferrari, vašu suprugu, vašu kćer i vašu krv – njemu se nitko ne usuđuje išta odbiti.

Kad pukovnik Latif Yahia (Dominic Cooper) biva pozvan s bojišnice u Saddamovu palaču, suočava se s nemogućom zadaćom – da bude Udayov dvojnik; u protivnom će mu ubiti obitelj.

U životu kojeg provodi na rubu, njegova je sudbina već zapečaćena. Latif započinje putovanje kao Uday Hussein, jedan od najomraženijih i najmoćnijih Iračana. On uči kako hodati, govoriti i izgledati poput njega te se suočava s ekstravagancijom njegovog života u kojem vladaju brzi automobili, neograničena količina novca i lake žene.

Latif je pritom primoran znati kome može vjerovati, jer za njega to predstavlja pitanje života ili smrti dok se bori kako bi pobjegao od života na kakav je jednostavno bio primoran.

Sarrab (Ludivine Sagnier), Udayeva zloglasna konkubina, postaje saveznica koja će Latifu pomoći da pobjegne iz noćne more u kojoj se našao.

Film se temelji na istinitim događajima, no to mu nije naročita preporuka jer su recenzenti ocijenili da je autor predloška previše romansirao svoju sudbinu. Najviše pohvala film je dobio za svog glavnog glumca, Dominica Coopera koji se istakao u dvostrukoj ulozi.

s.p.