Početnici - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Početnici

Početnici

Beginners (2010.)

Olympus Pictures

105' komedija, drama, romansa

Režija:           Mike Mills

Uloge: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Melanie Laurent, Goran Višnjić, Ming Kai Leung, Mary Page Keller, Keegan Boos, China Shavers, Lou Taylor Pucci, Melissa Tang, Luke Diliberto

Scenario:        Mike Mills

Producent/i:   Miranda de Pencier, Lars Knudsen, Leslie Urdang, Dean Vanech, Jay Van Hoy

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica,Imdb

Početnici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
3
0.00

Drama o mladom Oliveru (Ewan McGregor) kojem se svijet preokrene kad mu otac (Christopher Plummer) priopći da je neizlječivo bolestan i da ima - mladog ljubavnika Andyja (Goran Višnjić)!

Olivera Fieldsa (Ewan McGregor) će jako uzdrmati čak dvije objave koje mu priopći njegov postariji otac Hal (Christopher Plummer). Prva i nimalo dobra je vijest da Hal boluje od neizlječive bolesti.

Druga i nadasve šokantna vijest je ta da otac ima mladog ljubavnika Andyja (Goran Višnjić). Zavrzlame započinju, a Oliver traži utjehu u vezi s francuskom glumicom Annom (Melanie Laurent).


'Početnici', trailer.

'Početnici' je bio veliki hit među nezavisnim filmovima te je dobio nagradu Gotham za najbolji nezavisni film i najbolji glumački ansambl, a to znači da je nagradu dobio i naš Goran Višnjić koji je pohvaljen za ulogu mladog homoseksualca. Christopher Plummer je u 82. godini konačno dobio Oscara, a svi zajedno su dobili vrlo dobre kritike.

Film je ocjenjen kao odlična studija karaktera koja izbjegava klišeje nezavisnog filma, te uspjeva depresivnu temu pretvoriti u šarmantnu komediju. Kritičari su istakli iskrenost i toplinu glavnih likova koji samo žele biti sretni, a posebno je pohvaljen autor filma Mike Mills za kojeg je jedna kritičarka rekla: 'Znate da ste u rukama vrhunski darovitog redatelja kada vidite kako dobro prikazuje - psa koji govori!'

s.p.