21 Jump Street - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      21 Jump Street

21 Jump Street

21 Jump Street (2012.)

Columbia Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Blitz film i video

109' akcija, komedija

Režija:           Phil Lord, Chris Miller

Uloge: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Ellie Kemper, Ice Cube, Johnny Depp

Scenario:        Michael Bacall, Jonah Hill

Producent/i:   Stephen J. Cannell, Neal H. Moritz

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

21 Jump Street

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
27
0.00

martina_mmm 05.09.2013 Ocjena recenzije : 0.0

3,5

Komedija od koje nisam puno očekivala al me ugodno iznenadila. Priča joj nije besmislena, fore su stvarno smiješne, a Tatum i dalje zgodan :D

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

blazi17 22.08.2013 Ocjena recenzije : 4.0

evo...

amerikanci su još jednom pokazali kako imaju užasan smisao za humor....
Film nije u potpunosti nerealna i besmislena komedija zbog čega bi bila ustvari dobra (primjerice, Harold i Kumar serijal), ali sve one gluposti, posebice pri kraju filma, ne mogu se nazvati ni zamislivim dogodovštinama... ukratko film je sranje, teško sranje.

Ako se želite nasmijati i vidjeti iskrenog humora, možda nije za svačiji ukus jer je bez cenzure i direktan, ali je iskren.... onda pogledatje kratku seriju i film The inbetweeners, a ne ovakve gluposti. Ne mogu vjerovati da ovo na IMBD-u ima ocjenu višu od 7, ja sam mu dao 3. svašta....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 12.10.2012 Ocjena recenzije : 4.43

Ponovo srednjoškolci

Akciona komedija zasnovana na TV-seriji '21 Jump Street' koja je bila popularna, tamo negde s kraja 80-ih.Priču su adaptirali Jonah Hill i Michael Bacall, od koje je ovaj drugi napisao konačan scenario, smeštajući filmsku radnju u današnje vreme.Phil Lord & Chris Miller udružili su snage, režirajući urnebesnu komediju o dvojici mladih policajaca, partnera koji su nekada pohađali istu srednju školu.Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) zbog mladolikog izgleda dobijaju tajni zadatak od uvek nadrndanog šefa Dicksona (Ice Cube).Oni moraju da se infiltiriraju u jednu srednju školu, u cilju pronalaženja narko-dilera koji truje američku omladinu opasnim sintetičkim drogama, poznatim kao 'HFS'...Odličan kasting je bio od krucijalnog značaja u produkciji filma, jer dvojica glavnih likova, zaista funkcionišu kao tim.Stoga pohvale na račun Hilla i Tatuma, koji su na zanimljiv, dopadljiv način izneli svoje role, kao mladi, napaljeni policajci, okruženi pomahnitalim srednjoškolcima.Dosta humora, u kombinaciji sa nešto akcije, daje sasvim zadovoljavajući rezultat, kada je reč o dometima ove komedije.Ideja da se naprave neke nove fore na temu:'opstanak u srednjoj školi', jeste sveža i na neki način, originalna, jer sada publika može iz drugačijeg ugla da sagleda jedan nesumnjivo, važan period u odrastanju svakog klinca (posmatrano očima dvojice momaka koji su pre 7 godina i sami proživljavali slična iskustva).Adekvatna muzika je očekivana za ovakav filmski žanr, što uz niz dobro osmišljenih dijaloga, sa puno psovki i otkačenih asosijacija na neke ozbiljne teme (npr. koreanski Isus), u većem delu radnje uspeva da u šaljivom tonu, rekonstruiše živote prosečnih urbanih američkih srednjoškolaca.Zadovoljio je moja očekivanja, te komediju mogu da preporučim, uz konstataciju da je Jonah Hill povratio moje poverenje kao vrsan komičar, nakon bledunjavog izdanja u 'The Sitter'.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dalija N 14.08.2012 Ocjena recenzije : 3.25

Zabavno

Nisam baš fan ovakvih filmova, ali baš mi je dobro sjeo kao lagana, a ipak solidna zabava na godišnjem, bez previše očekivanja dobila sam sasvim solidnu dozu smijeha u jednom dosadnom popodnevu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: