Fleke - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fleke

Fleke

Fleke (2012.)

Kinoteka, Blitz film i video

93' krimi, drama, triler, noir, film ceste, teen

Režija:           Aldo Tardozzi

Uloge: Iskra Jirsak, Nika Mišković, Živko Anočić

Scenario:        Aldo Tardozzi

Producent/i:   Barbara Jukopila, Ljubo Zdjelarović, Tomislav Vujić

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

službene stranice, Facebook

Fleke

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Dugometražni prvijenac Alda Tardozzija, urbana drama s elementima trilera koja govori o djevojačkom prijateljstvu, naivnosti, osveti i jednoj izgubljenoj mladosti.

Ana (17) je zgodna djevojka iz prosječne zagrebačke obitelji. Sprema se provesti noć sa svojim novim dečkom Igorom i to joj je prvo seksualno iskustvo.

Stvari krenu po zlu kad se usred njihove intime preko taksi radija začuju zvukovi iz drugog taksija negdje u gradu. Očito je da se radi o pljački i pokušaju ubojstva. Lana želi prekinuti njihovu seksualnu igru, ali Igor odluči nastaviti te Lanu prisili na nastavak odnosa.

Lana bježi od Igora. U  noćnom klubu susreće Irenu (17), prgavu i problematičnu djevojku koja noć provodi u potrazi za drogom. Niz okolnosti, koje počinju policijskom racijom u lokalu, spaja Lanu i Irenu u lutanju kroz grad...

Svoj festivalski put 'Fleke' su započele premijerom na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je prema ocjenama publike zauzeo drugo mjesto. Prikazan je i na filmskim festivalima u Motovunu, Sarajevu i Varšavi, a u natjecateljskom programu Europa van Europe 40. FEST-a u Beogradu dobio je posebno priznanje žirija. Kritičari su 'Fleke' proglasili 'filmom' dobrih namjera, odličnih ženskih uloga i povremeno traljave realizacije'.

s.p.