Jako glasno i nevjerojatno blizu  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jako glasno i nevjerojatno blizu

Jako glasno i nevjerojatno blizu

Extremely Loud and Incredibly Close (2011.)

Paramount Pictures, Warner Bros. Pictures/Continental film

129' drama, obiteljski

Režija:           Stephen Daldry

Uloge: Thomas Horn, Tom Hanks, Sandra Bullock, John Goodman, Max von Sydow

Scenario:        Eric Roth

Producent/i:   Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Jako glasno i nevjerojatno blizu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
13
0.00

Dalija N 14.08.2012 Ocjena recenzije : 3.0

Lijepo

Lijep, topao, ljudski. Izvrstan mali glumac, i dobra podrška oko njega. Gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 09.05.2012 Ocjena recenzije : 3.0

Naći i okriti

Nadprosječno inteligentan dječak, gubitak oca, i osjećaj krivnje. Ah, i ključ.
Ključ je najbitniji, no ne fizički ključ.
Čudno, neobično "ljudski" film stiže iz SAD-a, poznate tvornice komercijalnog smeća, iznenadit će svakoga tko misli odrijemati u kinu ili u fotelji za trajanja ovog filma. Naizgled spor, no izaziva napetost u Vama, izmješanu sa strahom od spoznaje, sudbine, onog što je bilo i što će doći.
Razriješenje tajni katkad donosi na svjetlo dana i strašno i lijepo.
Kraj filma:
ljubav, pogotovu majčinska, ne poznaje granice, ne uzima nikada za zlo izgovoreno ili učinjeno, majka će učiniti sve što je u njenoj moći, čak i više od toga za svoje dijete. To se jasno i ovdje pokaže,
Film odskače od stereotipa, i unatoč pretpostavci iz naslova filma ne radi se o komediji gdje nečije dijete ometa vezu sa njegovom majkom... Hm, film je potpuno lišen erotike!?
Ocjena. Radnja, zaplet, obrati, scena, gluma, dramaturgija, dijalozi. Pa... zašto ne? Sve 5.
(Samo da nema tih par fimova, Kazablanke, Blade Runnera, Apokalipse danas, Alien...)
Konačno: 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 08.03.2012 Ocjena recenzije : 4.71

Ključ bez brave

Radnja u fokus stavlja dečaka od 11 godina.To je Oskar Schell (Thomas Horn) koji godinu dana nakon tragične pogibije oca Thomasa (Tom Hanks) u Svetskom Trgovinskom Centru, pokušava da preboli gubitak na jedan neobičan način.Kada pronađe sasvim slučajno ključ iz razbijene vaze, dečak primeti i ceduljicu sa prezimenom Black. Kreće u potragu za identitetom te osobe, uveren da će mu taj (ili ta) pomoći da nađe bravu za ključ i tako dođe do nekih odgovora u vezi oca... Renomirani britanski režiser, Stephen Daldry ('The Hours') ponovo nam oslikava stanje ljudske duše.Ovog puta je to nežna dečja duša, vaspitavana da voli i nikoga ne mrzi, dete koje je pacifista po uverenju.Roman 'Extremely Loud & Incredibly Close' od autora Jonathana Safrana Foera, poslužio je kao savršen književni predložak za duboku i iskrenu emotivnu priču, koju je Eric Roth adaptirao u filmski scenario.Potraga dečaka po ulicama megalopolisa, kao što je New York City, jeste svojevrsno emotivno svedočanstvo o stanju duha američke nacije, nakon tragičnih događaja od 9/11.Stoga nije za čuđenje što je celokupna radnja prožeta istinskom pozitivnom energijom, koja uvodi našeg malenog junaka u samo njemu razumljivu realnost. Sjajan kasting ogleda se prevashodno u tome, da je mali Thomas Horn uspeo da drži pažnju tokom celog filma, a što je i bila namera filmskih radnika iza kamere.Naravno, njegovi roditelji su tu više nego značajna podrška, pa Tom Hanks u roli oca, koga mahom viđamo kroz flešbekove i saosećajna majka Linda, koju ubedljivo tumači Sandra Bullock, naprosto zaokružuju celinu, u prikazu jedne unesrećene prosečne američke porodice.Minijatura veterana Maxa von Sydowa je zaista upečatljiva, jer čovek ne govori ništa, a tako zrači i znači u svakom zajedničkom kadru s dečakom.Težak film za gledanje, pa zato je logično što je radnja povremeno usporenija.No ipak se radi o filmu koji ima ritam i poruku kojom se obraća publici.Pogledajte, jer će vas ova priča ganuti, možda dotaći vaše srce, a nekome čak i izmamiti suze na oči.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: