Moj tjedan s Marilyn - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Moj tjedan s Marilyn

Moj tjedan s Marilyn

My Week With Marilyn (2011.)

The Weinstein Company, Blitz film i video

99' drama, romansa, biografski

Režija:           Simon Curtis

Uloge: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond, Emma Watson

Scenario:        Adrian Hodges, Colin Clark

Producent/i:   David Parfitt, Harvey Weinstein

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Moj tjedan s Marilyn

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.91
11
0.00

Romantična drama koja se temelji na memoarima Colina Clarka koji je kao mladi asistent prisustvovao snimanju filma s Marilyn Monroe i fatalno se zaljubio.

Marilyn Monroe i Laurence Olivier su 1956. u Londonu snimali film 'Princ i plesačica', a asistent na snimanju bio je mladi Colin Clark. Radnja filma temelji se na njegovim memoarima u kojima tvrdi da je imao kratku vezu sa šarmantnom glumicom.

Priča filma smještena je u Veliku Britaniju, u tjednu u kojem je Marilyn istodobno snimala film i bila na medenome mjesecu s piscem Arthurom Millerom. Tijekom tog razdoblja Clark je vodio dnevnik u kojem je dokumentirao svaki kontakt s dvoje slavnih glumaca, te opisivao nesigurnu Marilyn koja je zbog velike treme otežavala snimanje i izluđivala Oliviera, no svejedno je natjerala sve muškarce da se zaljube u nju...


'Moj tjedan s Marilyn', trailer.

Film je dobio pozitivne recenzije, iako je nekima zasmetala 'kazališna režija filma'. Najviše pohvala otišlo je na račun glavne glumice Michelle Williams za koju je rečeno da je zasjala na filmu i odlično uhvatila magnetizam i ranjivost legendarne Marilyn, te je skinula čak i njezin način govora. Za ovaj film je Michelle dobila nominaciju za Oscara i BAFTA-u, te nagradu Zlatni globus.

s.p.