Za ljubav nema lijeka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Za ljubav nema lijeka

Za ljubav nema lijeka

A Little Bit of Heaven (2011.)

Davis Entertainment, Blitz film i video

106' komedija, romansa

Režija:           Nicole Kassell

Uloge: Kate Hudson, Peter Dinklage, Lucy Punch, Gael García Bernal

Scenario:        Gren Wells

Producent/i:   John Davis, Mark Gill, Robert Katz, Neil Sacker, Adam Schroeder

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb

Za ljubav nema lijeka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
18
0.00

markoboban 02.03.2014 Ocjena recenzije : 5.0

Odlazak u Raj

Mlada i ambiciozna Nicole Kassell ('The Woodsman', 2004.), posle par godina rada na TV-serijama, ponovo režira provokativni dugometražni film.Gren Wells je napisala scenaristički prvenac, donoseći nam jednu nesvakidašnju filmsku priču.Marley Corbett (Kate Hudson) je uspešna poslovna žena, zgodna devojka i dobar prijatelj.Bez obzira što nije pronašla muškarca svog života, ne gubi nadu, jer život je pred njom.Međutim kada rutinski lekarski pregled pokaže da je obolela od raka debelog creva, život joj neočekivano kreće putem gde sreće pravu ljubav i pronalazi utehu među svojim odanim prijateljima i roditeljima...Miks komedije i drame, sa likovima koji se upliću u neobičnu romansu pod dramatičnim okolnostima.Mlada režiserka suptilno razvija radnju u pravcu gde se veliča život i sve blagodeti koje on pruža.Ipak nije postignut potreban balans do samog kraja, jer zadnjih 30-ak minuta priča sklizne u isforsiranu patetiku.Celokupan koncept biva ozbiljno narušen, tako da i par humornih sekvenci, obojenih romantičnim tonovima, gube na svom značaju.A sve to ostavlja neuverljiv utisak, pa se u krajnjoj liniji čini da režiserka nije baš u potpunosti sprovela sve svoje zamisli na filmskom platnu. Glumački ansambl je odsvirao svoje partiture na man je-više, zadovoljavajućem nivou. Teško je uočiti pravu hemiju na relaciji Kate Hudson - Gael García Bernal, iako su njihovi dijalozi smisleno napisani i generalno njih dvoje lepo izgledaju u većini zajedničkih kadrova.Od epizodnih uloga moram da pomenem Kathy Bates, koja ubedljivo iznosi lik brižne majke Beverly, kao i minijaturu u kojoj se pojavljuje 'omaleni' Peter Dinklage.A Whoopi Goldberg je pravi izbor za lik koji tumači. Zanimljiv režiserski poduhvat, koji me nije oduševio, niti razočarao, mada šalje dobre vibracije i diskretno nas navodi da neke stvari sagledamo i analiziramo sa nekog drugačijeg gledišta.Ono što je neosporno jeste činjenica da film sigurno nije dosadan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dalija N 02.11.2012 Ocjena recenzije : 4.0

Zgodna priča

Kate Hudson rođena je za ovakve uloge, toliko joj dobro stoje. Sporedni glumci svi odreda su jak adut filma, Kathy Bates vrlo draga, Peter Dinklage uvijek dobro došlo osvježenje. Sve lijepo napravljeno, dobro upakirano, solidno. Za poklonike žanra-svakako gledati, a ako niste ljubitelj filmova ovog tipa, hm, ne znam. Onda vjerojatno ovo ni ne čitate.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

iv@n@ 20.02.2012 Ocjena recenzije : 4.0

odličan

dns sam ga pogledala i super mi je,čak sam i plakala,nadala sam se da će ozdraviti.al et..kate hudson mi je odlićna a ,super je odglumila,tak je sva prirodna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: