Parada - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Parada

Parada

Parada (2011.)

Delirium / Blitz film i media

115' komedija, drama

Režija:           Srđan Dragojević

Uloge: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Hristina Popović

Scenario:        Srđan Dragojević

Producent/i:   Vladimir Anastasov, Biljana Prvanović, Eva Rohrman

Zemlja:          Srbija, Hrvatska

Linkovi:

Imdb, službene stranice

Parada

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.38
68
0.00

Komedija Srđana Dragojevića o macho zaštitaru kojeg angažiraju da sa svojim ratnim neprijateljima osigurava gay paradu u Beogradu.

Grupa gay aktivista pokušava organizirati Paradu ponosa u Beogradu. Kad policija odbije osigurati skup, oni se obraćaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku zaštitarske agencije i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može okupiti ekipu za zaštitu gay parade, Limun odluči okupiti ekipu u regiji. Limun i vođa gay aktivista Radmilo (Miloš Samolov) kreću na put po zemljama bivše Jugoslavije u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih.

Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali s kojima je u to turbulentno vrijeme i trgovao - Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitni kriminalac iz Bosne (Dejan Aćimović) i Azem, Albanac s Kosova (Toni Mihajlovski). Poslije silnih zapleta, Limun će uspjeti okupiti šaku živopisnih plaćenika, ali tek po povratku u Beograd „samuraji“ će se suočiti s najvećim izazovima i staviti na kocku svoje živote...

Što se može dogoditi ako su dva čovjeka iz potpuno različitih socijalnih miljea i s različitim svjetonazorima, pritom jedan straight i macho, a drugi gay, prinuđeni surađivati i ovisiti jedan o drugome? Ima li nade za takav odnos? Mogu li se ta dva čovjeka razumjeti, prevladati animozitet koji osjećaju jedan prema drugom pa čak i postati prijatelji?

filmski.net