Mačak u čizmama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mačak u čizmama

Mačak u čizmama

Puss in Boots (2011.)

DreamWorks Animation; Blitz film i video

90' avantura, animirani, komedija, fantastika

Režija:           Chris Miller

Uloge: Sven Medvešek, Nina Badrić, Marko Makovičić, Bojan Navojec, Marija Borić

Scenario:        Will Davies, Brian Lynch, David H. Steinberg, Tom Wheeler, Jon Zack

Producent/i:   Joe M. Aguilar, Latifa Ouaou

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Mačak u čizmama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
18
0.00

Od autora 'Shreka' i 'Kung Fu Pande' stiže istinita priča o Mačku, mitu, legendi i - naravno – čizmama.

Priča prati događaje koji vode Mačka mačevaoca susretu sa Shrekom i njegovim prijateljima. Mačak postaje heroj kad krene u avanturu u kojoj mu se pridružuju čvrsta i pametna Kitty Softpaws i mastermind Humpty Dumpty. Dok pokušavaju spasiti grad, notorni otpadnici od zakona Jack i Jill pokušavaju učiniti sve što je u njihovoj moći ne bi li ih u tome osujetili.

Mačak je siroče, odrasta u seocetu San Ricardo gdje se sprijateljuje s čudnim likom još čudnijeg izgleda: jajolikim Humpty-Dumptyem koji mu priča svoje snove i planove, ali on se jedva kreće i zapravo ne može ispuniti nijedan od svojih ciljeva. Mačak ga štiti i uvijek se za njega zauzima te mu na neki način pomaže ostvariti snove.

Obojica sanjaju o napuštanju sirotišta i boljem životu. Trebaju samo čarobni grah koji će narasti dovoljno visoko da iz ogromnog dvorca u oblacima ukradu gusku koja nese zlatna jaja. Budući da nikako ne uspijevaju pronaći čarobni grah, Mačak pomalo odustaje od tog sna. Igrom slučaja, nesebično spasi neku ženu od podivljalog bika i San Ricordo mu dodijeli titulu heroja, šešir i legendarne čizme.

Istovremeno, javlja se ljubomora i kad Mačak pomogne prijatelju u nekom poslu koji propadne, njihovi se putevi razdvajaju. Selo Mačka smatra izdajicom, a Humpty Dumpty postaje pokvareno jaje ispunjeno mislima o osobnom probitku i osveti.

filmski.net