Put - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Put

Put

The Way (2010.)

Icon Entertainment International, Blitz

128' drama

Režija:           Emilio Estevez

Uloge: Emilio Estevez, Martin Sheen, Deborah Kara Unger

Scenario:        Emilio Estevez, Jack Hitt (knjiga)

Producent/i:   Emilio Estevez, David Alexanian, Julio Fernández

Zemlja:          SAD, Španjolska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Put

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Dalija N 07.12.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Ugodno iznenađenje

Ponekad je stvarno prekrasno iskustvo pogledati film koji je sasvim drugačiji od standardne američke produkcije. Priča o ocu koji nakon sinove smrti nstavlja sinov put, završava njegovo hodočašće, i pritom se i sam mijenja i razvija kao osoba. Pravo bogatsvo filma je čitava galerija sporednih likova koje putnik usput upoznaje, a meni osobno najdraža je epizoda s Ciganima. Zanimljivo, dirljivo i lijepo. Ne propustite!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zvonimso 27.10.2012 Ocjena recenzije : 4.0

PUT ( prihvaćanja samog sebe)

Zaboravite vjeru,zaboravite tradiciju,zaboravite razloge
zbog čega ste krenuli na "put" samo "krenite" zajedno sa protagonistima filma i uronite u iskonski krajolik sudbina koje se isprepliću i nadopunjuju u kontemplaciji sa drevnom Španjolskom i njihovim žiteljima.Prepoznat ćete fragmente koji vam nedostaju u vašem srcu te koji će vas ispuniti toplinom u ova hladna i beskopromisna vremena. p.s. a možda i nađete izgubljenu vjeru u Boga i čovjeka...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 20.04.2012 Ocjena recenzije : 4.67

Hodočasnik

Tom (Martin Sheen) je lekar specijalista-oftalmolog, koji ima svoju privatnu ordinaciju i ustaljeni način života.Golf sa prijateljima je obavezan, ali redovna partija biće iznenada prekinuta telefonskim pozivom.Saznanje da mu je sin, Daniel (Emilio Estevez), nastradao na putu hodočašća u Camino de Santiago, u Španiji (poznat i kao Put svetog Jakova), pokrenuće Toma iz životne kolotečine.Odlučuje da umesto sina završi započeto putovanje.Na putu hodočašća, Tom upoznaje zanimljive ljude, gde svako od njih ima svoje razloge zbog čega se odvažio na ovako smeo poduhvat...Inspirativna, nabijena emocijama, ova filmska priča govori o porodici, o prijateljstvu, o ličnim izazovima (pobediti samoga sebe, često puta je najteže).Emilio Estevez je kompletan autor, a knjiga 'Off the Road: A Modern-Day Walk Down the Pilgrim's Route' koju je napisao Jack Hitt, poslužila je kao književni predložak za filmsku ekranizaciju.Dinamična radnja, sa odlično snimljenim kadrovima po živopisnim krajolicima Španije i Francuske, daje poseban šmek filmu. Izvrsna gluma je jaka strana filma.Vredi pomenuti i odlične muzičke aranžmane, napravljene s merom i ukusom, da gledaocima stvore celovitu sliku o filmu koji po žanru pripada drami, sa primesama komedije i naravno avanture.Martin Sheen, kao nosilac glavne uloge, veoma ubedljiv, a čak i mimika s njegovog lica jasno oslikava emotivno stanje u kome se našao stariji gospodin, skrhan ličnom tragedijom.Troje sporednih likova svojom pojavom obogaćuju ovu zanimljivu priču. Deborah Kara Unger kao Sarah, Yorick van Wageningen kao Joost i James Nesbitt kao Jack, su podjednako ubedljivi u kreaciji svojih likova.Dobra fora je što su svi oni, zaista iz Kanade, Holandije odnosno Irske, poput filmskih likova koje tumače. Time je postignuta potpuna autentičnost u prikazu ljudi s različitih strana sveta, kao i nekih njihovih osobina i navika.Na tako dugačkom putu, oni su otkrili da, uprkos svemu, imaju nešto zajedničko, razvijajući sopstveni smisao za toleranciju, razumevanje, saosećanje (što je baš hrišćanski).Ideja multikulturalnosti koja se provlači tokom celog filma je sasvim opravdana, jer je ovo film sa univerzalnom temom (da ne kažem-napišem, globalizacija, što realno zvuči kao neka otrcana politička fraza).Jako prijatno iznenađen onim što sam video, jer je ovo toliko emotivno jak film da će svojom toplinom da ispuni i oplemeni vašu dušu, možda da dotakne i vaše srce.Topla preporuka od srca: pogledajte film, sigurno je da vas neće ostaviti ravnodušnim.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: