Tri mušketira - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tri mušketira

Tri mušketira

The Three Musketeers (2011.)

Summit Entertainment, Constantin Film Produktion, Blitz film i video

110' akcija, avantura, povijesni

Režija:           Paul W.S. Anderson

Uloge: Orlando Bloom, Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Luke Evans, Christoph Waltz

Scenario:        Alex Litvak, Andrew Davies

Producent/i:   Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Robert Kulzer

Zemlja:          SAD, Njemačka, Francuska, Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Tri mušketira

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.47
17
0.00

bad bumbar 02.05.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Šmrc,

Očekivao sam barem nešto, a na kraju ništa - možda najlošiji film o tri mušketira, šteta.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 13.03.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Svi za jednog i jedan za sve

Na svakih 20-ak godina pojavi se nova filmska verzija, zasnovana na romanu čuvenog Alexandre Dumas 'Les Trois Mousquetaires'.Tako nam stiže nova, osvežena filmska priča, po adaptiranom scenariju koji su zajednički napravili: Alex Litvak ('Predators', iz 2010.) & Andrew Davies ('Bridget Jones's Diary').Kako smo uveliko zakoračili u svet visoke tehnologije, koja je našla primenu svuda, pa i u produkciji filmova, neophodno je bilo odabrati čoveka spremnog da ovu akcionu avanturu snimi u modernom fazonu, a to konkretno znači, primenu brojnih specijalnih efekata.Stoga je izbor pao na svima dobro poznatog režisera.Pogađate, to je Paul W.S. Anderson.Radnja se u osnovi drži okvira priče koju smo imali prilike da pročitamo.No ovde dobijamo i neka osveženja, nekoliko detalja koji celokupnoj filmskoj priči daju novu dimenziju, nabijenu adrenalinom.Trojica musketara su umorni, razočarani, svega im je dosta.Njihov smisao života jeste da se dobro napiju, da jure za suknjama i da se povremeno makljaju s kardinalovom gardom.No kada upoznaju mladog Gaskonjca, koji se predstavlja kao D'Artagnan (Logan Lerman), ovi borci ponovo će da se otisnu u avanturu od čijeg ishoda zavise mnogi životi, ali i čast francuske krune...Ova američko-evropska koprodukcija sa zamašnim budžetom od $75,000,000, kompletno je snimljena na lokacijama po Nemačkoj.Angažovana je impresivna glumačka postava, a što je i očekivano za ovakav blockbuster.Glumci su korektno obavili svoj posao, bez obzira što možda neki nisu baš pronašli sebe u roli koja im je namenjena, kao npr. angažovani glumci za role Athosa, Aramisa i Porthosa.Međutim likovi iz drugog plana prosto plene pažnju, a tu pre svega mislim na fatalnu Milady, koju maestralno i tako zavodljivo tumači Milla Jovovich (koja s godinama izgleda sve bolje i bolje).Logan Lerman je mladalački prirodan u izvedbi vragolastog, četvrtog musketara, dečka koji 'hoće sad i sve'.Posebno je zabavan Orlando Bloom, koji Vojvodu od Buckinghama interpretira kao opasnog šmekera. Christoph Waltz kao pokvareni kardinal Richelieu, takođe je standardno dobro obavio svoj posao (zanimljivi dijalozi s mladim kraljem Louisom XIII).Maštoviti efekti, doprinose da vizuelno film izgleda besprekorno (npr. 'vazdušni brod') i jako zabavno.Naravno da ima i humora, a ljubav prosto lebdi u vazduhu i prožima duše nekolicine glavnih likova.Zanimljiv izbor muzike, stvara pravi audio štimung.Dakle generalno posmatrano, radi se o filmu koji je neočekivano ispunio, pa čak i prevazišao moja očekivanja.Vešta režija uspeva u kombinaciji s tehnološkim novotarijama, da nam predstavi nešto drugačiju, modernizovanu priču i tako izbegne kliše i sve ono što smo već viđali u ranijim verzijama o avanturama musketara. Pravi ljubitelji akcije mogu ovo da pogledaju, jer će skoro sigurno dobiti ono što se upravo i očekuje od ovog filmskog žanra.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

NBAA 24.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Moze proci

Sve u svemu nije lose. Likovi se dobro nadopunjuju, tako je film skroz gledljiv.
Prica je standardna, ali od silnih preokreta pazite da vas glava ne zaboli :D .

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 16.11.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Aleksander okrećeš....

...li se u grobu?
Ma tko piše ove pamflete o filmu? Djeca iz vrtića ne bi trebala gledati filmove koji imaju rate +18!
Film je toliko bez veze da bi ga jedino "Alien" spasio. No nije došao!
Tko je ovo uopće nazvao "Tri mušketira"? Zašto? Da nam proda priču? Glumatanja preko svake mjere, a radnja vas drži u napetosti kao i porcija graha u radničkoj menzi.
Ura! Sexipilom Jovovićke su naadomjestili sve nedostatke filma. Zašto ta žena ne snima porniće? ah zbog malih grudi. Takav je i ovaj film: red veličine njenih grudi: daska.
Eskadrile zračnih plovilica! Ma dajte. Ko koga tu...
Da nije bilo Mile, letećih... što su ono... kobasica i da se film ne zove kako se već zove, te da nije kostimografija i da nije snimljen dao bih mu ocjenu 100. Ovako: 0

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 23.10.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Neočekivano dobar!

Tri Mušketira su me ugodno iznenadila.Snimljen najmodernijom tehnikom zbilja dodaje novi sjaj vječnoj Dumasovoj priči.Režija je vrlo dobra,Anderson se dobro snašao i vješto izmješao humor sa usitinu impresivnim akcijskim scenama.
Glumci briljiraju,Waltz standardno odličan,a velika pohvala ide i mušketirima,relativno nepoznati glumci su odlični kao glavni junaci,no veikio iznenađenje je Orlando Bloom koji je fenomenalan.Film nije remek djelo ali je ipak vise od obicne razbibrige.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lincoln_osiris(RDJ) 23.10.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Iznenađenje!

Nisam očekivao da će film biti toliko dobar! Fenomenalno je snimljen, prepun napetih akcijskih scena prožetih duhovitošću i originalnošću, a kada se tome dodaju briljantne izvedbe svih glumaca (od kojih bih izdvojio Waltza i Blooma), film postaje pravo otkriće i jedva čekam drugi dio! :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: