Pravi čelik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pravi čelik

Pravi čelik

Real Steel (2011.)

Dreamworks, Continental Film

128' akcija, avantura, ZF

Režija:           Shawn Levy

Uloge: Hugh Jackman, Dakota Goyo, Anthony Mackie, Evangeline Lilly, Kevin Durand

Scenario:        John Gatins

Producent/i:   Shawn Levy

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Pravi čelik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.41
17
0.00

jack bauer 05.04.2012 Ocjena recenzije : 2.0

Roboti !!!!!

Slažem se s konstatacijom za ovaj film - pravi obiteljski. I sam sam ga gledao u obiteljskom okruženju. I to je vrhunski obavljeno. Malo me je zasmetalo to proračunato ciljanje na emocije gledatelja, ali nije to velika zamjerka. Ma to je vjerovatno bila i namjera redatelja. Hugh Jackman je jako dobro odigrao svoju rolu sa minimalnim prenemaganjima i njega ću jedino izdvojiti iz glumačke ekipe. Gledati !!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 15.03.2012 Ocjena recenzije : 1.0

zabavna glupost

Od ovoga filma sam očekivao samo zabavu i to sam i dobio. Uglavnom, bolji je od Transformersa koji su prekrcani akcijom - poglavito drugi dio. Sama ideja je malo glupava i nerazrađena, sve se svodi na glorifikaciju robota i entuzijazmu malog klinca prema njima tj. njemu. Sam klinac u filmu je iritantan po glumi i čak to snizuje ukupan dojam filma. Hugh Jackman je nekako standrdan i predvidljiv, efekti su solidni ali priča i pozadina priče slaba, da ne kažem predvidljiva. Odnos oca i sina je čisti kliše i tako predvidljiv, imam osječaj da je to naknadno napisan scenarij. Sve u svemu, neloše, za kojih pola sata predugo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 26.02.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Borba bez pravila

Smeštena u blisku budućnost, radnja prati borbe boksera robota koji su u potpunosti zamenili ljude, pa je plemenita veština evoluirala u nekakvu veštinu upravljanja čeličnim grdosijama, preko daljinca (comp boarda il tome slično).Charlie Kenton (Hugh Jackman) je bio nekada solidan bokser, a sada je trećerazredni promoter borbi, koji jedva sastavlja kraj s krajem.Kada mu zapadne da provede nekoliko meseci s otuđenim sinom Maxom (Dakota Goyo), baja će otkriti neke skrivene talente svog sina.Mališa Max ume da pronađe robota, pa makar on bio 'druge generacije' i da od takve starudije, uz pomoć oca, napravi veliku boksersku atrakciju... Shawn Levy režira žestoku akcionu priču, koja sadrži dovoljno emotivnog naboja, prevashodno kroz pažljivo razvijanje odnosa na relaciji otac - sin.Polazna osnova za stvaranje futurističkog filma jeste kratka priča Richarda Mathesona 'Steel'.Inspirisani ovakvim štivom, Dan Gilroy i Jeremy Leven napisali su priču 'Real Steel', koju je potom John Gatins pretočio u zanimljiv filmski scenario. Puno dobrih specijalnih efekata je glavna odlika, a dobar zvuk i solidna gluma su takođe vredni pomena.Evidentno je da ovde ima puno referenci na kultni film 'Rocky', pa i na 'The Champ', tako da sama priča izgleda pomalo otrcano i već viđeno (trnovit put od autsajdera do pobednika).Međutim, ovakav smeli koncept filma, svakako je našao svoje poklonike među pasioniranim ljubiteljima video-igrica.Zato ostvarena zarada od blizu $277,000,000 širom sveta, nije za potcenjivanje, jer jasno govori da se radi o modernom filmu, koji podilazi ukusu, pre svega, mlađe publike odrasle uz razne kompjuterske video-igrice.Tačno je da nismo videli ništa originalno što bi nas oborilo s nogu, ali je činjenica da radnja nije baš potpuni kliše (u prilog tome sam kraj filma).Naravno imamo i malo nezibežne patetike, jer scenario dozvoljava da se glavni likovi postepeno otvore, unoseći toplinu u celu filmsku priču.Emocija ima tek onda kada se 'pronađu' otac i sin, jer poseduju obojica čeličnu volju da pobeđuju (a borba ogromnih robota je samo prikladna forma).Prijatno iznenađen, jer ruku na srce očekivanja i nisu bila velika od ovog filmskog naslova, koji je neočekivano kod mene zaradio i više nego prelaznu ocenu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

renica 27.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Odličan!

Film za cijelu obitelj!

Meni je odličan...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 08.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Gubitak vremena

Ovo je film isključivo za djecu. Osim specijalnih efekata, nema ništa specijalno u njemu. Klišej na klišeju, likovi uglavnom iritantni, odnosi među njima užasno loše razrađeni, a pokušaj stvaranja simpatičnog lika od ovog robota je čista sprdnja. Ma cijela ta ideja sa boksanjem robota je totalna debilana. Film može dobiti prolaznu ocjenu jedino na račun produkcije. 2.5/5 u vrh glave.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cetkovic 30.10.2011 Ocjena recenzije : 3.5

jako dobro

Pravi obiteljski film. Vrlo topla priča i dobro obrađen lik oca i sina. Gluma odlična, puno akcije i na vrlo zanimljiv način obrađena tema robota u budućnosti. Ima nekoliko nelogičnosti, ali film je pravo osvježenje. Toplo preporučam. Meni osobno puno bolje od Transformersa zato jer ima toplinu i ne pada mu ritam ni na sekundu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 15.10.2011 Ocjena recenzije : 3.67

Real Steel..super!!

Evo nakon par dana izgledao sam ovaj film. Pravi blokbaster. Vrlo dobar obiteljski film, boxacki, akcioni. Hju Dzekmenu je ovo nekako "napokon" uloga zivota,bar tako mislim. Djecak, njegov sin u filmu, je odlican. Radnja filma, nadasve super osmisljena,a tema je prva ove vrste, mada ne i prva na temu robot, cija je inspiracija saga Transformers, vidi se. Ali..gluma,dobra, scenario, super, specijalni efekti sta reci, svi su filmovi sa CGI uracima odlicni, pa i ovaj. Ali film drzi vodu, i ima bas ono s to mi recimo u Spilbergovoj osmici fali..toplina,a radi se o zeljezu. Zaista lijep film, za pogledati sa djecom, sa prijateljima, i nekako mi mirise i na drugi dio uskoro. Vrlo fino sprovoeden u djelo, radnja ide svojim "staloneovskim" tokom, i zavrsava se u Ivo Drago-Rocky stilu. Na trenutke Hjuova gluma je malo pre bucna, ali s obzirom da su on i ADAM hehe, nosioci ovoga, Ameriko..ocekujte lutkice Adama uskoro. Eh sada...da li je ovo djeciji film...mislim da veeelikim dijelom jeste, jer ipak je ovaj film radjen u suradnji sa Microsoftom (obratite paznju na reklamu za BING), i vjerujem i slicnih igrica ce biti,ima ih,ali bas ovakvih uskoro. Film..za 10..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 11.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Pravi Celik baby- Bash Chelik :-)

Pregledao sam 7,8 trejlera, sad ga skidam, na 50% sam, napisem o filmu kad ga izgledam :-)..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: