Kotlovina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kotlovina

Kotlovina

Kotlovina (2011.)

Korugva d.o.o. / Discovery Film&Video

120' komedija, drama

Režija:           Tomislav Radić

Uloge: Mirela Brekalo Popović, Suzana Nikolić, Melita Jurišić, Draško Zidar, Igor Kovač

Scenario:        Tomislav Radić

Producent/i:   Tomislav Radić

Zemlja:          Hrvatska

Kotlovina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Humorna drama o udovici koja se vraća u Hrvatsku i druži s obitelji, a problem nastane kada se spetlja sa posinkom svoje sestre. Pobjednik Pule!

40-godišnja udovica Mimi (Melita Jurišić) dolazi iz Australije u rodnu Hrvatsku koju je napustila kad su joj bile četiri godine. Konačno će se ujediniti sa svojim starijim sestrama i upoznati ostatak obitelji na obiteljskom druženju s tradicionalnom kotlovinom.

Slučajno se upetlja u ljubavnu vezu sa posinkom svoje sestre koji je, da bi skandal bio još veći, 20 godina mlađi od nje. Iako se ljubavnici trude sakriti svoju vezu, članovi obitelji reagirat će na raznolike načine...


'Kotlovina', trailer.

'Kotlovina' je osvojila 6 nagrada na Puli, uključujući i nagradu za glavni film i scenarij, a dobio je i Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara, te nagradu za najbolji film na Vukovar Film Festivalu. Kritičari su također bili skloni filmu, te je Nenad Polimac napisao da je ovo 'odlično režiran 'ensemble' film s iznimno sugestivnom glumačkom postavom', a pohvalio je i snimateljski rad pokojnog Vedrana Šamanovića i montažu Maje Filjak Bilandžije. Damir Radić je nešto kritičniji i kudi slabu profilaciju likova, bezličnu digitalnu fotografiju i početne dijelove filma, no hvali drugi dio filma u kojem 'radnja postaje zanimljivija, dijalozi i glumci bolji, a režija sigurnija'.

s.p.