Clint Eastwood kolekcija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Clint Eastwood kolekcija

Clint Eastwood kolekcija

Clint Eastwood collection (1968. (Where Eagles Dare), 1982. (Honkytonk M)

ISSA film i video

158' (Where Eagles Dare), 122' (Honkytonk Man akcija, komedija, drama

Režija:           Clint Eastwood (Honkytonk Man, The Rookie, White Hunter Black Heart), Brian G. Hutton (Where Eagles Dare), Richard Tuggle (Tightrope), Richard Benjamin (City Heat), Buddy Van Horn (Pink Cadillac)

Uloge: Clint Eastwood, Richard Burton, Burt Reynolds, Bernadette Peters, Charlie Sheen

Scenario:        Alistair MacLean (Where Eagles Dare), Clancy Carlile (Honkytonk Man), Richard Tuggle (Tightrope), Blake Edwards (City Heat), John Eskow (Pink Cadillac), Boaz Yakin & Scott Spiegel (The Rookie), Peter Viertel (White Hunter Black Heart)

Linkovi:

imdb (Where Eagles Dare)
imdb (Honkytonk Man)
imdb (Tightrope)
imdb (City Heat)
imdb (Pink Cadillac)
imdb (The Rookie)
imdb (White Hunter Black Heart)

Clint Eastwood kolekcija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.63
16
0.00

Ova DVD kolekcija obuhvaća sedam filmova legendarnog Clinta Eastwooda iz osamdesetih godina, sa iznimkom fima 'U orlovom gnjezdu' (1968.)

U orlovom gnjezdu (Where Eagles Dare)

Za vrijeme Drugog Svjetskog rata britanski je vojni avion srušen na Nacističkom teritoriju. Njemci ubrzo pronađu i zatoče američkog generala te ga privode u stožer na ispitivanje. Oni ne znaju da njihov zatvorenik zna kompletan plan D-dan operacije. Britanci za to vrijeme nastoje učiniti sve kako važne informacije oko iskrcavanja u Normandiji ne bi došle do neprijatelja. Poručnik Johnathan Smith (Richard Burton) na čelu je jedinice koja kreće u potragu za zatočenim generalom. Među pripadnicima jedinice je i poručnik Morris Schaffer (Clint Eastwood) koji gaji određene sumnje oko cijele operacije. Ispostavlja se kako misija ima skriveni, još tajniji cilj...

Barski pjevač (Honkytonk Man)

Country glazbenik Red Stovall (Clint Eastwood) pozvan je na prestižnu audiciju za Grand Ole Opry, što je njegova životna prilika da napokon uspije u životu. Problem je jedino u tome što je on u Oklahomi, a audicija u Nashvilleu. Red je očajan vozač bez novca što nimalo ne pomaže cjelokupnoj situaciji. Pomoći će mu četrnaestogodišnji berač pamuka Whit (Kyle Eastwood), koji u cijeloj priči vidi svoju životnu priliku. Preklinje majku da ga pusti sa ujakom redom, kako bi ga odvezao i pazio na njega. Tu počinje njihova neobična avantura...

Na rubu (Tightrope)

Wes Block (Clint Eastwood) je detektiv iz New Orleansa na čelu potjere za prihopatom koji siluje i ubija privlačne, mlade žene. Istraga dovodi Blicka do poznatog djela grada u kojem provodi vrijeme dok nije na dužnosti. Upoznaje savjetnicu za silovanja Beryl Thibodeaux s kojojm polako ulazi u vezu. U međuvremenu njegov slučaj postaje osoban - ubojica svoje nove žrtve bira iz krugova bliskim Blocku čije kćeri su također u opasnosti.

Vrelina grada (City Heat)

Kanzas City, tridesete godine prošlog stoljeća. Privatni istražitelj Mike Murphy (Burt Reynolds) upravo je izgubio partnera koji je ubijen. Ovaj nemili događaj rezultat je ucjene mafijaša sa nečistim računima, koji stoji iza ubojstva. Mike surađuje sa bivšim kolegom, poručnikom Speerom (Clint Eastwood). Iako ne mogu podnijeti jedan drugoga, stavljaju svoje nesuglasice na stranu odučni da riješe slučaj.

Ružičasti Cadillac (Pink Cadillac)

Lovac na ljude Tommy Nowak (Clint Easwood) u zadatak je dobio pronalazak izvjesne Lou Anne McGuinn (Bernadette Peters) za čovjeka iz Californije. Njoj je na tragu i muž Roy McGuin i njegovi ludi prijatelji neonacisti, kojima je uzela novac. Nowak upada u kuću McGuinovih u Renu, gdje zatiče Lou Anne, koja mu kaže da je Roy pobjegao sa svojim neonacistički nastrojenim prijateljima i njihovom bebom. Ubrzo pronalazi i nestabilnog muža koji, nakon okršaja, bježi s bebom. Na Nowaku je da uhvati Roya i vrati bebu...

Gušter (The Rookie)

Clint Eastwood je Nick Pulovski, policajac veteran čija jedinica se bavi suzbijanjem krađa automobila. U cijeloj karijeri Nick nije učinio ništa vrijedno spomena. Njegova velika prilika da konačno napravi nešto dolazi kad sazna da čovjek po imenu Storm stoji iza velikog lanca krijumčarenja ukradenih automobila. No nakon što mu ubiju partnera, slučaj preuzima odjel za ubojstva, dok Nick završava praznih ruku. Dobiva novog partnera, novopečenog detektiva Davida Ackermana (Charlie Sheen) koji se strogo drži pravila. To će mu biti teško uz Nicka koji nastavlja svoju potjeru za Stormom.

Bijeli lovac crno srce (White Hunter Black Heart)

Svjetski poznati režiser John Huston (Clint Eastwood) odlazi u Afriku kako bi snimio svoj novi film. No umjesto da se posveti poslu za koji je i više nego dobro plaćen, Houston većinu vremena provodi u lovu na slonove. Ubrzo, postaje bolesno opsjednut jednim slonom u potpunosti zanemarivši sve ostalo, pa tako i razlog zbog kojeg je došao u Afriku.