Bilo jednom na divljem Zapadu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bilo jednom na divljem Zapadu

Bilo jednom na divljem Zapadu

Once Upon a Time in the West (C'era una volta il West ) (1968.)

Paramount Pictures / VTI

165 min. drama, vestern

Režija:           Sergio Leone

Uloge: Henry Fonda, Claudia Cardinale, Charles Bronson, Jason Robards, Gabriele Ferzetti, Jack Elam

Scenario:        Sergio Donati, Sergio Leone

Producent/i:   Fulvio Morsella

Linkovi: imdb

Bilo jednom na divljem Zapadu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.84
38
0.00

Kultni vestern Sergea Leona klasična je priča o osveti na divljem Zapadu kojim vlada zakon jačega...

Morton je pohlepni vlasnih tvrtke koja gradi željeznicu, u stalnoj želji za dokazivanjem svoje moći. Unajmljuje Franka (Henry Fonda), plaćenog ubojicu koji ne zna što je savjest, kako bi ubio svakoga tko stane na put njemu i njegovoj željeznici.

Friško oženjeni Brett McBain, čije imanje stoji na putu Mortonove pruge, priprema povratničku gozbu ženi koja se vraća iz New Orleansa. Njega i njegovo troje djece ubijaju odmetnici na čelu sa Frankom, sve po Mortonovom naređenju. McBlainova udovica (Claudia Cardinale) tada unajmljuje vlastite plaćenike kako bi ju zaštitili i osvetili smrt supruga. Riječ je o misterioznom odmetniku kojeg zovu Harmonica (Charles Bronson) i njegovom pratitelju Manuelu 'Cheyenne' Gutierrezu (Jason Robards).

Koristeći tehnike dotad ne korištene u žanru, kultni redatelj Sergio Leone uz pomoć ništa manje poznatog skladatelja Ennia Morriconea stvara jedan od najpoznatijih vesterna svih vremena. Na scenariju su mu pomogli proslavljeni talijanski režiser Dario Argento ('Suspiria, 'Opera') i Bernardo Bertolucci ('The Last Emperor').