Thor 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Thor 3D

Thor 3D

Thor 3D (2011.)

Paramount Pictures, Marvel Studios/Blitz

130' akcija, fantastika

Režija:           Kenneth Branagh

Uloge: Natalie Portman, Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård, Kat Dennings

Scenario:        Ashley Miller, Zack Stentz, Don Payne

Producent/i:   Kevin Feige

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Thor 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
30
0.00

Spektakularna priča o mitskom junaku Thoru koji je zbog svojih grijeha bačen na Zemlju, a tamo upoznaje lijepu znanstvenicu (Natalie Portman) i suočava se sa svojim najvećim neprijateljima.

Priča počinje u Asgardu, nebeskom carstvu na vrhu svijeta kojim vlada ostarjeli kralj Odin (Anthony Hopkins) i priprema se predati krunu svojem sinu Thoru (Chris Hemsworth). Odin održava mir u svemiru, no ima i neprijatelja – to je Laufey (Colm Feore), vladar ledenog nebeskog carstva koje se zove Jotunheim.

Njegove snage uspijevaju se probiti u palaču na dan kad je Thor trebao biti okrunjen. Thor kreće u osvetu, a njegovi potezi umalo rezultiraju katastrofom. Odin ga protjera na Zemlju, oduzevši mu Mjolnir, malj kojim se bori.

Thor se s nebesa sruši u Novi Meksiko, usred pustinje u kojoj astrofizičakra Jane Foster (Natalie Portman), njezin mentor dr. Erik Selvig (Stellan Skarsgard) i šegrtica Darcy (Kat Dennings) istražuju astronomske poremećaje. I malj Mjolnir također pada na Zemlju, pri čemu nastane ogroman krater, a supertajna vladina agencija SHIELD juri prema krateru.

Istovremeno, u Asgardu Odin obolijeva, a Thorov podmukli brat Loki (Tom Hiddleston) nasljeđuje krunu. Grupa ratnika, uz pomoć čuvara vrata Asgarda Heimdalla (Idris Elba), odlučna je osujetiti Lokijeve planove te odlazi u potragu za Thorom. Istovremeno, u Novi Meksiko stiže i najsmrtonosniji neprijatelj kojega je Thor ikad imao...


'Thor', trailer.

s.p.