Selo bez žena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Selo bez žena

Selo bez žena

Selo bez žena / Village Without Women (2009.)

Les films du balibari

83' dokumentarni, drama, crna komedija

Režija:           Srđan Šarenac

Scenario:        Srđan Šarenac

Producent/i:   Estelle Robin You

Zemlja:          Francuska, Hrvatska, Srbija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Selo bez žena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
6
0.00

Dokumentarac o trojici srpskih neženja iz malog sela koji u potrazi za ženama poduzimaju očajnički korak - traže nevjestu među Albankama!

'Selo bez žena' film je o Draganu, Zoranu i Rodoljubu, koji žive u Zabrđu, selu u južnoj Srbiji u kojem nema niti jedne žene. Ono što je nekad bila snažna seoska zajednica sada je selo od samo sedam stanovnika, uključujući tri brata. Ako oni ostanu neženje, selo će nestati.

Njihov plan je pronaći žene koje su spremne suočiti se s teškim životnim uvjetima, međutim dosad nisu imali sreće. U susjednoj Albaniji situacija je obrnuta, svi muškarci otišli su na rad u Grčku i žene su ostale same. Iako su sva trojica ratovali protiv Albanaca sada su u prilici pružiti ruku pomirenja 'neprijatelju'. Trojica braće Janković imaju pijetla za kojeg su odlučili da bude sam kao i oni. Kada braća pronađu žene i pijetao će dobiti kokošku.


'Selo bez žena', trailer.

Kritičari su rekli o filmu: 'Selo bez žena je upečatljiva slika Srbije koja se, na margini provučenoj u Šarenčevom filmu, pokazuje kakva jest, bez trunke šminke i dotjerivanja. Ovo je splet melankolije, komike i tihe drame koja ne zalazi u patetiku...'(Kristina Đuković, Popboks.com)

s.p.