Buntovnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Buntovnik

Buntovnik

Youth in Revolt (2009.)

Dimension Films/Blitz

90' komedija, drama, romansa

Režija:           Miguel Arteta

Uloge: Michael Cera, Portia Doubleday, Ray Liotta, Zach Galifianakis, Steve Buscemi, Fred Willard, Justin Long, Jean Smart

Scenario:        Gustin Nash

Producent/i:   David Permut

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Buntovnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.29
7
0.00

Sramežljivi Nick (Michael Cera) ima svoj opaki alter-ego, Francoisa koji ga dovodi u razne neobične pustolovine.

Nick Twisp je mladić koji prolazi težak stadij života - adolescenciju. Cilj mu je relativno jednostavan: izgubiti svoju nevinost i pritom osvojiti Sheeni Saunders (Portia Doubleday)!

Nick ima čudnjikavu obitelj koja je pred razvodom, te živi s ocem. Na prisilnom odmoru s majkom Estelle (Jean Smart) i njenim novim dečkom, Nick upozna prekrasnu i slobo­doumnu Sheeni u koju se ludo zaljubi, baš kao i ona u njega. 

No, problem dolazi pri kraju odmora, jer to znači njihov rastanak. Stoga Nick traži razloge kako bi dospio natrag u mjesto gdje živi Sheeni, te traži posao ocu kako bi se preselili.

Sheena ga ohrabruje da napusti svoj dosadan i predvidljiv život i razvije buntovni alter ego. Nick postaje Francois Dillinger s kravatom, brkovima i cigarom, te neće prezati ni pred čime kako bi bio sa Sheeni. Francois će Nicka povesti na destruktivno putovanje s nepredvidivim i uznemirujućim posljedicama...


'Buntovnik', trailer.

Lari Plovanić