Rango - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rango

Rango

Rango (2011.)

DW Films/Blitz film i video

108' akcija, avantura, animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Gore Verbinski

Uloge: Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin

Scenario:        John Logan, Gore Verbinski, James Ward Byrkit

Producent/i:   John B. Carls, Graham King, Gore Verbinski

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Rango

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.79
24
0.00

Ismail 25.07.2011 Ocjena recenzije : 0.0

rango

glup

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 03.07.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Dobrodošli u Dirt

Gore Verbinski (' Pirates of the Caribbean'), nastavlja saradnju s sjajnim Johnny Deppom koji u ovoj animiranoj avanturi pozajmljuje glas kameleonu Rangu.James Ward Byrkit je kreator likova u priči, na osnovu čega su režiser i John Logan kompletirali priču.Kada se kameleon Rango sticajem nepovoljnih okolnosti izgubi u pustinji Mojave, krenuće u avanturu koja će mu potpuno promeniti život, ali i omogućiti da pronađe sopstveni identitet... Napravljena animacija sa brojnim referencama na western filmove i njihove istinske junake, na čemu su neki izgradili glumačko ime u Hollywoodu (otuda i scena sa 'Spirit of the West' gde čujemo glas Timothy Olyphanta koji neodoljivo podseća na Clinta Eastwooda). Koristeći jedan specifičan način snimanja animiranog filma, gde su glumci okupljeni zajedno na sceni, obučeni u western kostime, sa raznim drangulijama od rekvizita, a čak je napravljena i adekvatna scenografija, Verbinski je uspeo da natera glumačku ekipu da se potpuno unesu u likove animiranih junaka sa Divljeg Zapada. Zamerka se odnosi na samu radnju koja se isuviše oslanja na poznate kliše situacije viđene u mnogim westernima (mali gradić kojim upravlja pokvareni gradonačelnik, stranac koji postaje šerif, obračun s plaćenikom-zlikovcem i sl.).No s druge strane, ova animacija je zato prikladnija za odraslu populaciju, a nešto manje za dečicu.Solidno generalno gledano, jer ima zabave, akcije i naravno puno smešnih likova, a time i puno fora i fazona koje će vas svakako nasmejati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 18.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Izvrstan!

Ovaj film je je stvarno iznenadio, jer sam mislio da će to biti crtić za djecu, ali nije. Puno toga ovdje djeci neće biti jasno. Al koga briga. Ovdje se radi o jednoj pravoj vestern komediji sa dobrom pričom, zanimljivim glavnim likom, i sa mnoštvom krajnje maštovitih i nepredvidljivih scena, netipičnih za crtiće. Recimo, scena u kojoj Rango po noći luta pustinjom i prelazi autoput je čisto audiovizualno remek-djelo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 14.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

više nego dobar

Meni je film i više nego dobar baš to film jer sam imo dojam da je film a ne crtić..predobro su mi napravljene face svih tih životinja, i ne bih reko da je za sve uzraste jer treba skužit spiku

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andjel 09.03.2011 Ocjena recenzije : 0.0

razočaran

isto se dogodilo se despicable me. bio sam oduševljen trailerom, a onda sam sjeo u kino i dosađivao se. no ovaj film, iako ne mogu rei da je loš loš, razočarao me je na toliko elemenata da izvrsna animacija ne popravlja puno dojam. fora s pjevanjem o smrti - koje smrti? - nije fora i doima se kao dodatak za ispunjavanje vremena. smiješni elementi izgladaju isfurano i nasilu ubačeno. glavni negativac je pobijeđen bezidejno, a pogodila me i neukusnost i nepristojnost animiranog filma kao takvog i zato ga ne bih preporučio nijednom djetetu iako sam svjestan da će mnogi stariji baš zbog toga uživati u filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: