Torque: Bijes na dva kotača - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Torque: Bijes na dva kotača

Torque: Bijes na dva kotača

Torque (2004.)

Warner Bros.

94' akcija, drama, triler

Režija:           Joseph Kahn

Uloge: Ice Cube, Martin Henderson, Monet Mazur, Matt Schulze, Jaime Pressly, Christina Milian

Scenario:        J.P. Donahue, Kevin Polay

Producent/i:   Neal H Moritz, Brad Luff

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Torque: Bijes na dva kotača

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.92
24
0.00

Cijena karte uključuje spektakl na dva kotača, nabrijane CGI specijalne efekte, neviđene kaskaderske scene, macho povratnika, djevojku, dva kompanjona, bande bikera i policiju.

Dozu sarkazma koja izvire iz predhodnih rečenica nemojte krivo shvatiti. U redu, Torque nema ništa originalno što bi ga izdiglo iz mora sličnih filmova s jurnjavama u prvom planu, no barem se ne srami onoga što je i ne pokušava biti ono što nije.

Martin Henderson je Cary Ford, poznati biker koji se iz Azije vraća u SAD kako bi riješio nedovršene poslove te istovremeno vratio bivšu ljubav. Kod kuće ga čeka ne baš prijateljski raspoložena djevojka koju je napustio, ostavivši je u nezavidnoj situaciji. Traži ga i lokalna banda na čelu sa Henryjem Jamesom (Matt Schulze) čija dva motora Ford drži skrivena.

U dvama skrivenim motorima nalazi se droga namijenjena preprodaji na ulici, droga do koje njen vlasnik žarko želi što prije doći. No tu je i druga banda na čelu koje je prgavi Trey (Ice Cube) čiji brat biva ubijen. Iza ubojstva stoji Henry i njegova banda koja je Fordu namjestila ubojstvo. Uza sve to Forda traži i policija koja ga povezuje s preprodajem droga, a sada i s ubojstvom. Njegov jedini izlaz je Los Angeles gdje se nalaze motori, no put do tamo je dugačak i opasan, pun policijskih blokada i neprijateljski raspoloženih likova.

Režiju filma potpisuje debitant Joseph Kahn, poznat po snimanju reklamnih spotova, dok je scenarij djelo Matt Johnsona, još jednog debitanta. Ovaj je dvojac, pod nadzorom producenta Brzih i žestokih, snimio točno onakav film kakav se očekivalo.