Lov na vještice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lov na vještice

Lov na vještice

Season of the Witch (2010.)

Atlas Entertainment/Blitz

113' akcija, avantura, fantastika, povijesni, pustolovni

Režija:           Dominic Sena

Uloge: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Claire Foy, Christopher Lee, Ulrich Thomsen

Scenario:        Bragi F. Schut

Producent/i:   Charles Roven, Alex Gartner

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Imdb

Lov na vještice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.71
17
0.00

Dinko_Pavelic 13.10.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Season of the Witch

Da, pogledao sam ga. Imao sam velika očekivanja od filma ali me jako razočarao. Gledatelji koji vole povijest i znaju puno toga, mogu očekivati više od mene ali će zažaliti ako ga pogledaju.
Mislim, film nije toliko loš, ali opet, mogli su oni to i bolji, te samu priču drugačije oblikovati i postići bolje rezultate!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 09.10.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Crna veštica

Radnja smeštena u davni XIV vek, u fokus stavlja dva viteza, koji nakon višegodišnjih krstaških pohoda i ubijanja jeretika, odlučuju da se vrate kući.Behmen (Nicolas Cage) i Felson (Ron Perlman), dvojica najboljih prijatelja, stižu u Marburg i zatiču pustoš, smrt, patnju na sve strane.Ubrzo bivaju uhvaćeni zbog dezertiranja. Nemajući kud, nevoljno prihvataju predlog Kardinala D'Ambroisea (Christopher Lee), da otprate devojku (Claire Foy) optuženu da je odgovorna za pustošenje koje ih je zadesilo, do udaljenog manastira, kako bi se izveo drevni ritual i devojka osumnjičena za veštičarenje, lišila natprirodnih moći.No na tom putu suočiće se s takvim neprijateljem koga tokom višegodišnjeg ratovanja, još nisu susreli...Dominic Sena režira akcionu srednjevekovnu avanturu po scenariju autora Bragi F. Schuta.Kombinujući elemente natrpirodnog s nekim poznatim istorijskim činjenicama (pre svega o pošasti koju znamo kao crna kuga) tog doba, režiser pokušava da nam stvori jednu napetu atmosferu, da nam dočara svet gde više niko nije siguran, bez obzira da li je prekaljeni krstaški ratnik ili običan goloruki seljak.Na opasnom putu, svaki lik proživljava neku svoju ličnu dramu, tako da niko nije pošteđen trauma iz prošlosti.Sve to predstavlja svojevrsni uvod u završnicu filma, koja sadrži sve potrebne sastojke da publiku ostavi bez daha, počev od užasa koji zatiču, sve do bitke s najstrašnijim mogućim protivnikom od koje zavisi sudbina čitavog sveta. Kasting je solidno odrađen, gde od nekolicine glumačkih imena valja istaći mladu englesku glumicu, Claire Foy, zbog zavodljive kreacije lika crne veštice (mada su tu i specijalni efekti dali svoj doprinos).Glavni likovi u tumačenju Nicolasa Cagea i Ron Perlmana nisu pokazali ništa naročito, osim činjenice da su delimično ovladali veštinom mačevanja. Kako bi se postigla željena mračna atmosfera, s obzirom da se deo radnje odvija u šumama, za pohvalu su odabrane lokacije po Austriji i Mađarskoj (zaista deluje zlokobno, pogotovo uz zavijanje vukova).Realno gledano ovakav tip akcionog filma teško da može da ponudi nešto više od puke lake zabave, stoga je ostao zaglibljen u neke okvire proseka, bez obzira što ima svoje dobre momente.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jack bauer 16.08.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Osrednje

Ovaj film najbolje odgovara onoj čuvenoj uzrečici 'pogledati ako nemate baš što'.Ne mogu ga hvaliti jer je osrednje djelo, ali ne bih ga baš ni skroz 'pokopao'. Dakle, može se pogledati, a da će vam dugo ostati u sjećanju - baš i neće.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 19.07.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Smijeh zagarantiran!

Ljudi, čemu takve negativne reakcije na film? Ja sam umro od smijeha gledajući ga! Naravno, ja sam ga shvatio kao parodiju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rahela 12.07.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Katastrofa

Iskreno nisam puno ni očekivala od ovog filma, no ovoliki ćuspajz od filma je nemoguće progutati. 'Lov na vještice' koji završava amaterski izvedenom, pomalo smiješnom borbom sotone i glavnog lika (koji još bezrazložno pogiba) sve je samo ne Lov na vještice. Nimalo strašni prizori koji bi vjerojatno samo uplašili djecu do tri godine ne pridonose lošoj priči, scenariju kao i sveopćoj ideje. U tom film tako i do izražaja ne može doći glumca čak se i u meskičkim sapunicama pronađe nešto dobro, no ovo je negledljivo i čist gubitak novca i vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

egypt-queen 02.07.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Season of the witch

Čovječe, došlo mi je da se ubijem poslije ovog filma!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 08.06.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Vještice i ostali demoni

Još jedan u nizu filmova o vješticama.
Još jedan u nizu filmova o Križarskim ratovima i vitezovima križarima.
Još jedan u nizu filmova o opsjednutosti duha i tijela demonima.
Još jedan u nizu filmova o Malleus Maleficarumu i crnoj povijesti crkve.
I još puno podijeljenih mišljenja.
Taman kada pomislimo da se više nema što snimiti na tu temu, evo novog filma. Za one koji imaju želudac i živce za pogledati sve to. Jer bazirano je na povijesnim činjenicama, a sve začinjeno sa maštom i ponešto horora.
Ono što iritira u filmu je više nego loša ekranizacija eksterijera, gdje se prostim okom vidi da glavnu glumci jašu ispred pokretne trake.
Onda se malo prebace u živu prirodu, što oku godi.
Glumci su oni koji nose film. Nicolas Cage još uvijek pokušava dati maksimum od sebe, Ron Perlman pritajio je u sebi Hellboya, a Christopher Lee je neprepoznatljiv pod (moram priznati izvrsnom) maskom, u maloj ali detaljno odigranoj ulozi. Claire Foy e osvježenje u novim generacijama mladih glumica.
Za one koji traže puno, ovaj film neka se ni ne trude pogledati, a oni koji traže zabavu i upražnjenje nepuna dva sata - zašto ne?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 06.04.2011 Ocjena recenzije : 4.5

Cageovi dugovi i Senin sprovod

Dominic Sena je solidnim prvijencem (‘Kalifornia’) naslutio da se radi o mogućem potencijalu, ali sve nakon toga je bilo ili ispod prosjeka ili debelo ispod prosjeka. Nakon katastrofalnog ‘Whiteout’ Sena je u tri godine uspio snimiti još jedan jako loš film – ‘Season of the witch’. Tanak i izrazito glup scenarij je popraćen lošom CGI tehnikom koja dominira kako kod uvodnih, groznih scena prikaza Križarskih ratova tako do zadnjih scena preobrazbe djevojke u samog vraga. Očiti manjak sredstava je vidljiv u samom izgledu filma pa tako imamo većinom dijaloge snimane u studiju ispred zelenog platna umjesto na stvarnim lokacijama. Inače film (iliti scene bez likova kao i fotografije mjesta) je sniman u Austriji, Mađarskoj i Hrvatskoj s minimalnim troškovima (pa je tako glumačka ekipa snimala samo jedan dan u Istri a ukupno tri dana na stvarnim lokacijama!). Čak niti Alpe a niti predivan istarski Rt Kamenjak nisu pomogli jer tvorci filma nisu artistički nastrojeni već su očito vjerovali u magične moći Nicolasa Cagea koji će im na kino-blagajnama donjeti zaradu. To se naravno nije dogodilo, a Cage i dalje uspjeva glumiti u iznimno lošim filmova (zbog bankrota ga dijelom i razumijem) a i dalje imati nove poslovne ponude što je svojevrsni fenomen. Od glumačke ekipe treba istaknuti mladu Claire Foy čija prirodna ljepota i glumačke sposobnosti su rijetka svjetla točka filma, te Rona Perlmana koji uvodi dozu komedije u film. ‘Season of the witch’ će tako ostati zapamćen kao još jedan Cageov i Senin promašaj, jeftinog izgleda i glupog scenarija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marin87 17.03.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Ulala

Film je smeće al ženska je super! ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Schou 17.02.2011 Ocjena recenzije : 1.0

srednji sloj

često se nasmijem ljudima koji se tako lako "naživciraju" čitajući neki roman, gledajući neki film, komentirajući nekoga ili neko stanje u državi, politici, Crkvi..., misleći da sam samo ja u pravu i da je samo moje mišljenje ispravno, a uopće ne razmišljaju svojom glavom već padaju pod utjecaj onih koji im sve to nameću davajući im samo ono što oni žele i time im pune glave i upravljaju njihovim razmišljanjima, time i njihovim stavovima i u konačnici njihovim življenjem...(tako recimo nije više dobar Sinalko već samo Coca cola oriđiđi- a ustvari je bambus od od Sinalko bolji :D)
1. Ljudi ovo je film! - gore između ostalog piše "fantastika"( dakle izmišljeno), doduše piše i "povijesni"( dakle vezan je uz neko određeno vrijeme, mjesto, događaj, te se pretpostavlja da je istinito ako je povijesno iako ni to ne možemo u potpunosti znati), ali može li biti nešto istinito ako u tome imalo nečije (subjektivno) mašte ima. Priče, romani, basne, bajke,..., nisu istina, već nečija mašta. Stoga dakle, ovaj film ne možemo uzeti kao istinit, realan i prihvatiti ga kao nečiju maštu, te imati na umu da je ovim filmom ipak nečija poruka poslana. Je li se tom porukom htjelo nekoga ocrniti ili istaknuti i pohvaliti, te koga? Ne znam!
2. Ako ćemo već nešto komentirati i dati svoje mišljenje, zašto to nije npr. neki znanstveni članak, ili neko područje iza kojeg stojim sa svojim fakultetom.
3. Nema li današnji čovjek puno više stvari za brigu nego li je to jedna priča ( npr. Svi govore o gladi u svijetu, a zapravo koliko radimo osobno na tome?)
4. Izdignimo se iz zaluđene mase koja je pod utjecajem medija, novinara kojima tako lako vjerujemo i baba vračara :), te razumno živimo pjevajući sa Šenoom "Oj budi svoj".
5. Ljudi, La vita e bella, uživajte!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 16.02.2011 Ocjena recenzije : 1.0

pričam ti priču...

Dakle pitanja nakoje nisam dobio odgovor gledajući film:
- jel' ovo dokumentarni film?
- jel' po istinitom događaju?
- jel' postoje vještice?
- jel' se oni stvarno ubijaju na filmu?
- jel' crkva ima veze sa Bogom?
- tko im je provider?
- jel' T-Com?
- zašto naša stolica nije sveta nego smrdi?
- nešto drugo...

pogledati no kartu ne platiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sashovsky 16.02.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Dali je ovaj film sponzorirala Crkva?

To je jedan od najjadnijih i najsupljih filmova ikad napravljenih.

Prica je suplja, odjednom se nadjemo usred Krizarskog rata u kojem glavni karakteri, koji skoro da nisu dobili osobnosti ubijaju sve po spisku u ime Boga. Da su napravili crtic, karakteri bi bili bolje izradjeni.

Onda smo iz besmiselnog ubijanja preneseni u srednjovekovna sela puna grotesknih prizora kuge koju je izazvao Djavo u zenskome liku - vjestica.
Slijedi neki napola smisljen put "junaka" - koji je parodija na Hobbita - do opatije, gdje "izabrani" monasi cuvaju poslednju knjigu punu dogmaticnih i samo njima razumljivih rituala s kojima se moze izvoditi eksorcizme. I ta knjiga na latinskom je spas covjecanstva.

Jos jednom smo zapljusnuti manipulacijom ljudskog uma i prikazivanju toboznjeg spasenja koje je izvan nas samih... u nekoj knjizi, cije tajne pozna samo Crkva.

I jos jednom je zena stavljena u podredjeni polozaj u koju "djavo" (koji je u filmu istovjetan "junacima" koji ubijaju u ime crkve) ulazi i izlazi po svojoj volji, koju na kraju filma opet spasava muskarac - vojnik, kojem se svi klanjaju iz straha.

Jos jednom smo suoceni s praznovijerjem koju svijetu vec stoljecima namjece religija odvlaceci snagu covjeka na neki vanjski objekt i utjecaj.

To je film koji podrzava sve negativne ljudske osobine muskaraca i zena. Muskarcu daje potvrdu uloge agresora a zeni ulogu zrtve.

Taj film je uvrijeda za ljepotu ljudskih dusa.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tincy 14.02.2011 Ocjena recenzije : 1.0

vještice..

Ok je film...početak malo predvidljiv,na kraju isto ima nekih nepotrebnih događaja i propusta,ali sve u svemu ok za pogledati...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: