Bloodrayne - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bloodrayne

Bloodrayne

BloodRayne (2005.)

Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. KG/Pa-Dora

95' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Uwe Boll

Uloge: Kristanna Loken, Michael Madsen, Ben Kingsley, Meat Loaf, Billy Zane, Michelle Rodriguez, Michael Paré

Scenario:        Guinevere Turner

Producent/i:   Uwe Boll, Shawn Williamson, Dan Clarke

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi:

IMDb

Bloodrayne

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
2
0.00

Rayne (Kristanna Loken) je dhampirica, poluvampir-polučovjek, kći zlog kralja vampira Kagana (Ben Kingsley) kojem se mora suprotstaviti.

Vampir Kagan je silovao jednu ženu, rodila se Rayne te se nakon nekog vremena vratio i završio život Raynine majke, pri čemu je Rayne nazočila. Rayne je stoga mješavina ljudskog i vampirskog ergo dhampirica, a dhampiri nemaju mana koje obični vampiri imaju.

Kagan je skupio vojsku, vampira i ljudi s kojima će dovesti do kraja ljudske rase. Ali, tome se društvo Brimstone protivi, i njihovi članovi Sebastian (Matthew Davis), Vladimir (Michael Madsen), i Katarin (Michelle Rodriguez) se bore protiv vampira.

Vladimir planira zaposliti dhampira kako bi ubio moćnog Kagana. Čuo je za cirkuskog čudaka koji bi odgovarao opisu, te tako nastaje Vladimirova potraga, ali i Kagan započinje istragu za dhampiricom, jedinom osobom koja ga može uništiti.

Redatelj Uwe Boll je napravio 'Bloodrayne' prema istoimenoj igrici, a to je inače njegov treći film koji je baziran prema video igrici.

Lari Plovanić