Bore Lee: U kandžama velegrada - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bore Lee: U kandžama velegrada

Bore Lee: U kandžama velegrada

Bore Lee: U kandžama velegrada (2003.)

Continental film

58 min. akcija, drama

Režija:           Ivan Ramljak, Mario Kovač, Krešimir Pauk

Uloge: Boris Ivković, Ana Franjić, Mario Kovač, Krešimir Pauk, Bojan Petković, Cezar, Orfej

Scenario:        Ivan Ramljak, Mario Kovač, Krešimir Pauk, Darko Kujundžić, Marko Čaklović

Linkovi:

o filmu

Bore Lee: U kandžama velegrada

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.52
23
0.00

Ova religiozna, kung fu ljubavna drama niskobudžetni je domaći filmić, parodija na borilačke filmove iz doba legendarno Brucea Leeja.

Bora Lee (Boris Ivković) je majstor borilačkih vještina koji iz Sinja dolazi u Zagreb kako bi naučio drevnu vještinu joge koja će mu pomoći u opuštanju i pripremama za teške borbe.

Sretno se zaljubljuje u prekrasnu učiteljicu joge Anayogu (Ana Franjić) istovremeno se zamjerivši opakoj bandi koja terorizira vlasnika kultnog zagrebačkog kluba Močvara, kao uostalom i sve poštene stanovnike Zagreba.

Pred Borom je velika dilema. Mora odlučiti da li će se pridružiti zloj bandi izdavši svoje ideale i uvjerenja, ili će svoj i život svoje drage staviti na kocku u bespoštednoj borbi protiv zločina. Bora se naravno odlučuje za drugu opciju te ulazi u krvave okršaje sa bandom koja ga terorizira.

Ovo DVD izdanje filma koji se prikazivao baš u klubu Močvara, gdje je postigao izniman uspjeh, sadrži nekoliko zanimljivih dodataka. Prije svega riječ je o prva dva, (izvan Sinja) nikad viđena filma Bore Leea - 'U kandžama orla' (1993) i 'Smrtonosna igra' (1999). Tu je još i zanimljiv komentar režisera, 'spektakularne' izbačene scene te prijevod na pidžin engleski jezik.

Ovaj je, krajnje neobičan naslov pravo osvježenje na domaćoj filmskoj sceni. Uskoro možemo očekivati i nastavke Boree Leejevih avantura.