Fanfan la Tulipe - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fanfan la Tulipe

Fanfan la Tulipe

Fanfan la Tulipe (2003.)
95' avantura, komedija

Režija:           Gérard Krawczyk

Uloge: Vincent Perez, Penelope Cruz, Didier Bourdon, Hél?ne De Fougerolles, Michel Muller

Scenario:        Jean Cosmos, Luc Besson

Linkovi: službeni site
trailer

Fanfan la Tulipe

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
4
0.00

DragonRage 31.08.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Šareni & zabavno

Prvo što me je začudilo kad sam odgedao film je to kako je ovaj film mogao otvoriti Canneski festival,nije mi to taj tip filma za otvaranje festivala,ali dobro,nije ni važno.
Još jedan filmić izašao iz Besnove produkcije i pera.Radi se o zabavnom,šarenom i brzom filmu,brzih situacija i dijaloga,možda čak i prebrzom,jer je zbog toga priča mjestimično nerazumljiva.
No teško da bih film mogao nazvati povijesnim spektaklom,naime nema tu veličinu nekog spektakla.
Fali mu mnogo toga da bi ga se moglo zvati spektakl,npr,spektaklarne i masovne scene bitaka,kojih baš i nema,no kostimi su odlični i raskošni,kao i scenografija.Likovi su simpatićni,zabavni i ponajprije otkaćeni.
Najzabavnije mi je upravo to što kralj Louis XV shvaća rat kao sport i zabavu,neku vrstu natjecanja sa drugim vladarima za koju mora imati točno određeni broj vojnika,tako se naš junak Fanfan i uvali u cijelu tu priču,no to neču sad objašnajvati jer to vjerovatno več znate.
sama priča o Fanfanu je uz ovaj film doživjela još dvije ekranizacije,jedna iz 1925-e i druga več spomenuta u tekstu na Netu iz 1952-e godine.
Redatelj filma je dugogodišnji Besonov suradnik kojeg sam več i spominjao u ranijim recenzijama Taxsija i Wasabija,jer je i njih također on režirao,a radi se naravno o Gérardu Krawczyku.
Ovo mu je nažalost po mojem mišljenju najslabiji film iz suradnje sa Besonom,ali opet je napravio zabavan filmić.
Glumci su sasvim solidni u svojim izvedbama,i time nikog posebno ne ističem jer su svi zabavni.Pereza nisam vidio na filmu još od nastavka Vrane,iako ih je snimio mnogo nakon toga,pa mi je izgledao prilično svježe,a i Penélope Cruz mi je bila mnogo simpatičnija i zabavnija,te i zgodnija negoli u Gotici ili Vanila Sky.
Sve u svemu radi se o jednom zabavnom i brzom ali prolaznom filmiću,kojeg če te zaboraviti vjerovatno odmah nakon samog gledanja,barem je takav slučaj bio samnom, na jedno uho unutra,na drugo van.
Ako bude na Tv-eu, pogledajte,u protivnom ne isplati se trošiti lovu na DVD-e

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alex_strike25 29.08.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Fanfan

Film je simpatična francuska komedija. Radi se o Fanfanovom bijegu od ugovorenog braka, naime mladac se ne želi oženiti (ma ko to još radi :)), nego kroz cijeli film švrlja sa svim zgodnim ženama. Dok jednom ne sretne zgodnu djevojku koja mu prorekne budućnost. On postaje vojnik, želeći se oženiti jednom od kraljevih kćeri... Rat koji se vodi, vojnici, a ni kraljevi više ne znaju ni zašto je rat počeo, smješni sukobi između Fanfana i nadređenih, klasična francuska komedija. Ako ste ikada gledali Žandare, koji su nedavno bili i reprizirani, znate o čemu pričam.
Eh, da, Fanfan na kraju skuži da je zaljubljen u proročicu s kojom na kraju i ostane.
Tko voli francuske komedije, nek pogleda i ovu, a za ostale otvorite um i za druge stvari osim američkih priča.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: