Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca

Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca

You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010.)

Mediapro, Versátil Cinema, Gravier Productions

98' komedija, drama, romansa

Režija:           Woody Allen

Uloge: Gemma Jones, Pauline Collins, Anthony Hopkins, Naomi Watts, Josh Brolin, Freida Pinto, Antonio Banderas

Scenario:        Woody Allen

Producent/i:   Letty Aronson, Jaume Roures, Stephen Tenenbaum

Zemlja:          SAD, Španjolska

Linkovi: službene stranice, Imdb

Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.06
18
0.00

Ne slušajte gatare, ali pogledajte romantičnu komediju Woodyja Allena, priču o ljubavi i iluzijama zbog kojih ljude poblesave.

Kada Alfie napusti Helenu kako bi vratio svoju izgubljenu mladost i bio s bezbrižnom prostitutkom Charmaine, Helenu napušta razum i ona svoj život predaje ludim savjetima šarlatanske gatare. Nesretna u svom braku, Sally se zaljubljuje u svog zgodnog šefa i vlasnika umjetničke galerije Grega, a Roy, romanopisac koji nervozno očekuje reakciju na svoj najnoviji rukopis, postaje zaluđen Diom, tajanstvenom ženom koju ugleda kroz prozor. S naslovom preuzetim iz proročanstva kojim se gatare služe kako bi namamile svoj plijen, film na ciničan način ilustrira kako nas iluzije vrlo lako mogu učiniti blesavima.

 


'Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca', trailer.

Dio kritičara zamjera Allenu da je napravio romantičnu farsu bez puno smijeha i s tek malo romanse, no svi hvale talentiranu glumačku postavu - to je već postao Allenov zaštitni znak. Ebert primjećuje da se 'u svakom kadru vidi da je riječ o filmu Woodyja Allena, ali da film ne nudi ništa više', a ostali zaključuju da 'Allen hoda finom linijom između tragedije i komedije' i nastavlja raditi pametne filmove o romansi i njenom raspadu.

 

 

s.p.