Kule u zraku - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kule u zraku

Kule u zraku

Luftslottet som sprängdes (2009.)

Nordisk Film, Sveriges Television (SVT) / Continental Film

147' krimi, triler, politički

Režija:           Daniel Alfredson

Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre

Scenario:        Stieg Larsson, Ulf Ryberg

Producent/i:   Søren Stærmose

Zemlja:          Švedska, Danska, Njemačka

Linkovi:

službene stranice
Imdb

Kule u zraku

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

U posljednjem filmu Milenijske trilogije hakerica Lisbeth Salander oporavlja se u bolnici, suočena s optužbama za ubojstvo, a novinar Mikael Blomkvist priskače joj u pomoć.

Lisbeth Salander planira svoju osvetu – protiv čovjeka koji ju je pokušao ubiti, ali i protiv samih vladinih institucija koje su joj zamalo uništili život. Međutim, neće sve biti tako jednostavno. Nakon što se nađe u bolnici na intenzivnoj njezi, suočena s optužbama za tri ubojstva i jedan pokušaj ubojstva, novinar Mikael Blomkvist priskače joj u pomoć i započne istraživanje cijelog slučaja kako bi dokazao njezinu nevinost, ali i otkrio prave identitete korumpiranih političara koji su odgovorni za sve što se događa... 


'Kule u zraku', trailer. 

Ovaj triler dobio je dosta pozitivnih kritika jer je učinkovito uspio završiti popularni serijal, a najviše pohvala otišlo je na račun glavne glumice Noomi Rapace. Zaključak je da je Noomi uspjela napraviti jedan od najdojmljivih ženskih likova u povijesti, te je vrlo uvjerljiva u svojoj suptilnoj glumi.

DVD izdanje Continental Filma sadrži sva tri filma Millennium trilogije, dakle navedeni uz filmove 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Muškarci koji mrze žene'.

s.p.