Američka nevjesta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Američka nevjesta

Američka nevjesta

Easy Virtue (2008.)

Sony Pictures

97' komedija, romansa, povijesni

Režija:           Stephan Elliott

Uloge: Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth

Scenario:        Stephan Elliott, Sheridan Jobbins

Producent/i:   Joseph Abrams, James D. Stern, Barnaby Thompson

Zemlja:          Velika Britanija, Kanada

Linkovi: službene stranice, Imdb

Američka nevjesta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.43
7
0.00

Kostimirana romantična komedija o britanskoj aristokratskoj obitelji kojoj sin dovodi svoju suprugu. Jao, ona je - Amerikanka!

Mladi Englez ludo se zaljubi u zgodnu i glamuroznu Amerikanku. Impulzivno se vjenčaju i dolaze u njegov roditeljski aristokratski dom. Naizgled idilični svijet obitelji Whittaker iz temelja će uzdrmati Johnova supruga, Amerikanka Larita (Jessica Biel) kojoj su strast automobilske utrke, a usto ne mari za englesku uštogljenost i okamenjenu tradiciju. Svekrva ne podnosi snahu, pa se rasplamsa rat. Na svekrvine manipulacije da je ocrni i izbaci, Larita odgovara svojim nekonvencionalnim metodama.


'Američka nevjesta', trailer.

Riječ je ekranizaciji kazališnog komada britanskog dramatičara Noela Cowarda, glasovitog autora mnoštva dramskih djela. Između dva svjetska rata iznimno popularni bili su njegovi brojni songovi među od kojih je danas najpoznatiji i najizvođeniji 'Mad About the Boy'. 'Easy Virtue' prvi je put ekraniziran 1928., kada ga je kao nijemi crno-bijeli film režirao legendarni Alfred Hitchcock.

Novu ekranizaciju režirao je Stephan Elliott ('Priscilla, kraljica pustinje') koji je ujedno i koscenarist filma. 'Američka nevjesta' okuplja iznimnu glumačku ekipu. U ulogama aristokratskog bračnog para Whittaker nastupaju Kristin Scott Thomas ('John Lennon: dečko koji ne obećava') i Colin Firth ('Samac'), a njihova sina Johna glumi mlada zvijezda Ben Barnes ('Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan'). Kritičari su pohvalili film kao poslasticu za ljubitelje sofisticiranih filmova s dobrim dijalozima, a mnoge je ugodno iznenadila Jessica Biel koja u zadnje vrijeme pokazuje da se odlično snalazi i u ozbiljnim ulogama. 

s.p.