Ravnica u plamenu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ravnica u plamenu

Ravnica u plamenu

The Burning Plain (2008.)

2929 Productions/Blitz

107' drama, romansa, art, misterija, psihološki

Režija:           Guillermo Arriaga

Uloge: Charlize Theron, Kim Basinger, John Corbett, Robin Tunney

Scenario:        Guillermo Arriaga

Producent/i:   Laurie MacDonald, Walter F. Parkes

Zemlja:          SAD, Argentina

Linkovi:

službena stranica
imdb

Ravnica u plamenu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
6
0.00

Romantična i zagonetna drama o ženi na rubu (Charlize Theron) koja se suočava za svojom zagonetnom prošlošću. Film hvaljenog scenarista Guillerma Arriage.

Sylvia je lijepa voditeljica restorana čija hladna, profesionalna vanjština skriva snažnu seksualnost, a stranac iz Meksika suočava ju s njezinom zagonetnom prošlošću. U Meksiku mlada cura bez majke, Maria, živi sretno sretno s ocem sve do tragičnog incidenta koji sve mijenja. U pograničnom gradiću dvoje tinejdžera, Mariana i Santiago, pronalaze ljubav nakon iznenadne smrti svojih roditelja. Kućanica Gina upušta se u strastvenu vezu, a njezina sudbina ispreplest će se sa sudbinom Sylvie i ostalih...

 


'Ravnica u plamenu', trailer.

 

Guillermo Arriaga poznat je kao scenarist filmova Alejandra Gonzáleza Iñárritua ('Babel'), a nakon svađe s uglednim meksičkim redateljem, Arriaga je počeo režirati filmove prema vlastitom scenariju. I ovaj film je rađen u njegovom prepoznatljivom stilu, sudbine nekoliko likova isprepliću se u različitim vremenskim perspektivama, što su neki kritičari proglasili 'još jednom Arriaginom stilskom vježbom'. Kao i uvijek u filmovima rađenim prema Arriaginim scenarijima, i ovdje kao rezultat imamo djelo s izvanrednim nastupima glumaca, dojmljivom atmosferom i jakom emocionalnošću.

s.p.