Samac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Samac

Samac

A Single Man (2009.)

Artina Films/VTI

101' drama, psihološki

Režija:           Tom Ford

Uloge: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode, Jon Kortajarena

Scenario:        Tom Ford, David Scearce

Producent/i:   Tom Ford, Andrew Miano, Robert Salerno, Chris Weitz

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice
Imdb

Samac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.85
20
0.00

mr blond 21.04.2013 Ocjena recenzije : 0.0

Remek djelo

Glasoviti modni dizajner,Tom Ford je pokazao da osim talenta za modu gaji i talent za film.Njegov je redateljski prvijenac briljantno režirano i emocijama nabijeno djelo.Od impresivne režije prepune sugestivnih,poetičnih scena koje filmu daju gotovo nadrealni izgled do maestralnih glumaca,Samac je film kojem je teško pronaći manu.Colin Firth je opravdano zaradio Oskarovsku nominaciju za slojevit portret depresivnog,homoseksualnog profesora dok je odlična izvedba uvijek markantne,ali podcijenjene Juliane Moore nepravedno zanemarena od strane Akademije.Samac,međutim,nije film za svakoga,radnja je zanemarena,priču nose slojevito portretirani likovi te njihovi međusobni sukobi,odnosno odnosi.Film je to za zahtjevniju publiku koja ne želi samo pustiti mozak na pašu.Nadam se da će se Ford nastaviti baviti filmom i sa zanimanjem iščekujem njegova nova djela.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

film chick 23.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

A single (wo)man

Film je sjajna drama, koja pak ne tone u melodramu. Colin Firth je odglumio ulogu života tj.karijere, a za njim nimalo ne zaostaje ni Julianne Moore. Unatoč lošem britanskom naglasku, daje nevjerojatnu izvedbu usamljene, razočarane sredovječne žene. Predivne su njihove zajedničke scene, gdje vidimo dvoje ljudi koji pokušavaju barem malo ublažiti proganjajući osjećaj usamljenosti. Film dodatno podiže prekrasna glazba, koja Vam se lagano uvlači pod kožu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

donnie darko 17.10.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Skoro savršeno

Predivna glazba, atmosfera i nenadmašan Colin Firth. Meni se film jako svidio, iako je British accent koji je Julianne Moore pokušala izvest - očajan. Predivna ljubavna priča o ljubavi i gubitku. Definitivno preporučam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nikolaj 08.10.2010 Ocjena recenzije : 0.0

solidno

vjerujem da će ljubitelji drame doći na svoje kad pogledaju ovaj film. glavni lik colin firth je pokazao svu raskoš svog talenta odglumivši ulogu profesora engleskog jezika kojemu sve krene po zlu nakon smrti ljubavnika. po meni je radnja malo razvučena pa dajem ocjenu 3,5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

woman_teatar 29.09.2010 Ocjena recenzije : 0.0

solidna četvorka-pogledati!

Meni se film dopao.Preporučam!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 15.09.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Tom ford

Gluma Colina Firtha zasluzila je sve pohvale.
Vidi se da film nije radio " pravi films". Sve je etetski savrseno ali nedostale " ono nesto". Ono sto ima na pr. Ang Lee.
Kino dvorana u Muzeju suvremene unjetnosti je apsolutno uzasna, klaustrofobicna, s uskim redovima I neudobnim stolicama.
Sve u svemu film jedva dobiva tricu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: