Noć i dan - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Noć i dan

Noć i dan

Knight and Day (2010.)

New Regency Pictures/Continental Film

109' akcija, komedija, romansa

Režija:           James Mangold

Uloge: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Paul Dano, Maggie Grace

Scenario:        Patrick O'Neill

Producent/i:   Todd Garner, Cathy Konrad, Steve Pink, Joe Roth

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Noć i dan

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.83
23
0.00

Akcijskoj komediji o tajnom agentu Royu (Tom Cruise) koji preokreće život običnoj djevojci June (Cameron Diaz) i uvlači ju u avanturu punu opasnosti.

Vratolomnom brzinom tajni agent Roy Miller (Tom Cruise) preokreće naoko običan život June Haven (Cameron Diaz) naglavačke. June se ukrcala na avion u Kanzasu i počela čavrljati s šarmantnim i tajanstvenim suputnikom Royem. No, ubrzo se sve promijenilo. Odjednom se avion srušio i nitko od putnika niti članova posade nije preživio.

Istog trenutka June biva uvučena u potjeru diljem svijeta – izbjegava metke u Bostonu, skače s krova na krov u Austriji i bježi pred bikovima u Sevilli – sve u društvu potencijalno dvoličnog, nestabilnog, ali vrlo privlačnog tajnog agenta. Avantura u kojoj su u pitanju život ili smrt natjerat će ovo dvoje ljudi iz dva različita svijeta na ono što su dugo izbjegavali – da daju povjerenje. U tom će se trenutku sve promijeniti – iznimno sposobnog tajnog agenta savladat će ljubav, a obična žena shvatit će da je sposobna učiniti najnevjerojatnije stvari.


'Noć i dan', trailer.

Kritičari su zamjerili filmu površnost i zaključili da bi mu 'pomoglo da ima dijaloge koji su smiješni ili barem pametniji od onih koje smo mogli čuti u jednako lošim 'Ubojicama'. Ipak, film će se vjerojatno svidjeti ljubiteljima ljetne zabave, pa čak i Ebert hvali ovog predstavnika 'romantične akcijske komedije', ali mu zamjera da je 'mogao biti zabavniji' da se dodalo više 'carygrantovskog dijaloga', flertovanja i boljih likova.