Šuma summarum - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šuma summarum

Šuma summarum

(2010.)

Kinorama, Continental film

124' akcija, triler, crna komedija

Režija:           Ivan-Goran Vitez

Uloge: Vili Matula, Hana Hegedušić, Ljubiša Savanović, Nataša Dangubić, Marko Makovičić, Željko Königsknecht, Jakša Borić, Ðorđe Kukuljica, Nina Violić, Goran Navojec

Scenario:        Ivan-Goran Vitez

Producent/i:   Ankica Jurić Tilić

Zemlja:          Hrvatska, Slovenija

Šuma summarum

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
11
0.00

tomos 12.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Duhovito i svježe

Obožavam ovakav humor. Čista petica! Uz film Nevia Marasovića, ovo je put kojim bi trebala ići hrvatska kinematografija. Dolje ozbiljnost, sumorni likovi i suočavanje s prošlosti!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zbuzanic 27.03.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Dobar

Pogledao sam ga nakon savjeta kolege sa posla i moram priznati da mi je film bio odličan. Miks svega, hrvatski Tarantino tako mi je rekao. Uglavnom, dobra ideja i dobri glumci, šteta što nisu malo bolje neke stvari napravili, ali u svakom slučaju film koji se uzdiže iznad prosjeka i pokazuje da se i u hrvatskoj može napraviti dobar film. Svakako pogledati ako volite "perverzije" i ubijanje bez puno priče i dileme ala Tarantino. Instruktori i čišćenje je najjači dio, a Muhlo.... car :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cgsi 09.02.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Neobičan, ali loš

Šuma summarum je tipičan primjer uprskanog filmskog projekta. Jednostavna priča koja je ''upalila'' mnogo puta u raznim verzijama igre preživljavanja u naizgled bezazlenoj avanturi ovdje je izmrcvarena do neprepoznatljivosti lošeg eksploatacijskog žanra koji je sam sebi svrha. I tu ne bi bilo ničega lošeg da je parodiranje povrh glumatanja zabavno. No, nema goreg nego li kada se parodija uroti protiv same sebe. Svima koji bi iz bilo kojeg razloga htjeli pogledati Šumu summarum, stoga iskreni savjet. Nemojte.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 07.11.2010 Ocjena recenzije : 2.33

Suma summarum..

Ja pregledao film.Aaaa...necu puno pricati.Hrvatski pokusaj Juznjacke utjehe...ako me neko razumije,znat ce,ako neko ne ,dace mi ocjenu ravno nuli !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: