Predatori - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Predatori

Predatori

Predators (2010.)

Twentieth Century Fox/Continental Film

106' akcija, ZF, triler

Režija:           Nimród Antal

Uloge: Adrien Brody, Topher Grace, Danny Trejo, Alice Braga, Laurence Fishburne

Scenario:        Alex Litvak, Michael Finch

Producent/i:   Elizabeth Avellan, John Davis, Robert Rodriguez

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Predatori

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
20
0.00

Ekipa najvećih ubojica na svijetu bačena je na planet s vanzemaljcima, a ubrzo shvaćaju da su tu plijen još većim ubojicama - pravim predatorima!

Producent Robert Rodriguez predstavlja novo poglavlje u priči o predatorima, film 'Predatori' pod redateljskom palicom Nimroda Antala. Glavni junak je Royce (Adrien Brody), plaćenik koji je imao tu nesreću da je svojim umijećem ubijanja zadivio Predatora koji ga je oteo i odveo na matični planet Predatora. Tamo Royce sreće još zatočenika - sedmero ljudi iz svih dijelova svijeta koji su također oteti. Osim jednog liječnika, svi su hladnokrvni ubojice – plaćenici, yakuze, osuđenici. Ove ljudske predatore sada sistematski progoni i ubija nova vrsta predatora - izvanzemaljaca! Krvava igra mačke i miša može započeti...


'Predatori', trailer.

U 'Predatoru' iz 1987. predstavljen je jedan od najpopularnijih likova u povijesti SF-a, nevidljivi izvanzemaljski ratnik koji harači džunglom. Publika je odlično prihvatila bogatu filmsku mitologiju i nakon nekoliko godina snimljen je nastavak filma. U želji da se obnovi svijet Predatora, nezavisni mladi filmaš Robert Rodriguez (koji je u to vrijeme zapanjio svojim redateljskim debijem 'El Mariachi') je 1994. angažiran da napiše scenarij temeljen na omiljenim i zastrašujućim likovima iz filma.  
 
Rodriguezov materijal postat će temeljem za ovaj film iz 2010., no s obzirom na pretrpani Rodriguezov raspored, nije se mogao prihvatiti režije predloženog projekta. Umjesto kao režiser, Rodriguez se projektu priključio kao producent i za redatelja odabrao Mađara Nimroda Antala poznatog po odličnom debiju 'Kontrola', a rezultat te suradnje je ovaj napeti akcijski film.