Fantastični gospodin Lisac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fantastični gospodin Lisac

Fantastični gospodin Lisac

Fantastic Mr. Fox (2009.)

Twentieth Century Fox Film Corporation/Continental Film

87' animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Wes Anderson

Uloge: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray

Scenario:        Wes Anderson, Noah Baumbach

Producent/i:   Allison Abbate, Wes Anderson, Jeremy Dawson, Scott Rudin

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

Fantastični gospodin Lisac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.06
17
0.00

Genijalni animirani film Wesa Andersona je priča o Liscu kojeg muče egzistencijalističke dileme - može li se prestati ponašati kao divlja životinja i ne ugrožavati obitelj?

Redatelj Wes Anderson predstavlja svoje prvo animirano remek-djelo snimljeno prema istoimenom romanu Roalda Dahla. Film prati priču o gospodinu i gospođi Lisac koji su dvanaest godina živjeli mirnim životom u divljini sa svojim sinom Ashom. Kad im u posjetu dođe nećak Kristopherson, u gospodinu Liscu, inače mirnom obiteljskom tipu, probude se stari nagoni kradljivca kokoši što počne ugrožavati ne samo njegovu obitelj, već i čitavu životinjsku zajednicu.

U namjeri da ulove gospodina Lisca, zli farmeri potjerali su životinje pod zemlju. Nakon što potroše zalihe hrane, životinje su prisiljene udružiti se i boriti se za svoje živote...

 


'Fantastični gospodin Lisac', trailer.

 

Iako se čini kao film za djecu, ovo djelo je još više rađeno za odrasle - ili barem za one koji su u duši djeca! I kritičari su masovno hvalili Andersonov izlet u svijet animacije. Ocjenjeno je da je napravio 'nonšalantno remek-djelo', 'originalnu, luckastu, urnebesnu i neobično duboku adaptaciju za djecu u tijelima odraslih'!