Kick Ass - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kick Ass

Kick Ass

Kick-Ass (2010.)

Marv Films, Lionsgate/Blitz

117' akcija, komedija

Režija:           Matthew Vaughn

Uloge: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong, Chloe Moretz, Nicolas Cage, Clark Duke, Evan Peters, Lyndsy Fonseca, Michael Rispoli, Garrett Brown

Scenario:        Jane Goldman, Mark Millar

Producent/i:   Matthew Vaughn, Brad Pitt, Tarquin Pack, Kris Thykier

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

Kick Ass

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.17
48
0.00

Kick-Ass je superjunak koji sve rastura! Ili svi rasturaju njega? Ma u biti - od njega je jača i mala curica! Brutalna i ludo zabavna ekranizacija stripa.

Glavni lik ove akcijske komedije je Dave Lizewski – tinejdžer i srednjoškolac kojeg  nitko ne primjećuje. Pod utjecajem goleme količine stripova koje posjeduje i čita, Dave će odlučiti postati superjunak i boriti se protiv opakih zločinaca. U tu svrhu nabavit će potrebno odijelo i masku te promijeniti ime u – KICK ASS. Postoji samo jedan mali problem: Kick Ass ne posjeduje nikakve super moći!


'Kick Ass', hrvatski trailer.

Međutim, njegov život ubrzo će se drastično promijeniti nakon što krene u pravu akciju, hrpa istomišljenika ga počne imitirati, a on sam susretne 11-godišnju Hit Girl i njezinog oca Big Daddyja te postane partner s još jednim 'wanna be' superherojem – Red Mistom. U cijelu priču uplest će se i lokalni mafijaš Frank D'Amico koji će novopečenog superheroja staviti na pravu kušnju!

Film je dosta vjerna adaptacija prilično 'žestokog' stripa Marka Millara i dobio je dosta pohvala, kritičarima se svidjelo što je 'preokrenuo pravila superjunačkih priča, ali nije upao u punu parodiju'. Posebno je pohvaljen nastup Nicolasa Cagea koji odlično oponaša Adama Westa (Batmana iz stare TV serije), a ističe se da Chloe Moretz (Hit Girl) naproste 'krade scene' kada se pojavljuje. Lik Hit Girl je i ispao najkontroverzniji jer mala curica psuje kao kočijaš i brutalno kolje i ubija - sušta suprotnost djevojkama u ostalim filmovima koje obično čekaju muške junake da ih spasi!

Ukratko, riječ je o dosta nasilnom filmu sa scenama mučenja i sakaćenja, a ima i dosta lascivnih scena pa se NE PREPORUČUJE MALOJ DJECI. S druge strane, toplo se preporučuje fanovima crnih komedija i filmofilima jer je pun citata iz stripova, akcijskih filmova, špageti vesterna i filmova o superjunacima. U prvoj verziji filma bila je prisutna i glazba iz 'Supermana' i 'Viteza tame', a zanimljivo je da na odjavnoj špici (uz posvetu nedavno preminulom producentu Garethu Wiganu koji je gostovao na Libertas Film Festivalu) možemo vidjeti i da dio glazbe iz filma izvodi i jedan zagrebački orkestar!