Kletva 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kletva 3

Kletva 3

The Grudge 3 (2009.)

Stage 6 Films/Blitz

90' horor, triler

Režija:           Toby Wilkins

Uloge: Matthew Knight, Shawnee Smith, Emi Ikehata, Aiko Horiuchi, Mike Straub

Scenario:        Brad Keene

Producent/i:   Takashige Ichise, Andrew Pfeffer

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kletva 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
3
0.00

Darrabban 20.03.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Korak unazad

Vjerojatno su svi zakleti fanovi horrora pogledali barem jedan od prethodna dva dijela (ili možda čak i izvornik), i bez obzira da li ste ljubitelj japanske škole horroraca, mora se priznati da je, iako nauštrb priče, 'The Grudge' serijal imao nekoliko impresivno stravičnih prizora i specifično zlokobnu atmosferu. Nažalost, treći nastavak se potpuno utopio u moru ispodprosječnog sivila i to upravo najviše na sferi atmosfere i zastrašujućih scena.

Film se doima vrlo mlako, scene strave doista predvidljive i formulaične; dok je priča nerazrađena i zapravo - uopće ne slijedi duh prethodnih filmova. Izgleda da su autori odlučili napraviti poveći odmak od prva dva filma i dodati element okultizma i istjerivanja demona koji se nikako ne uklapa u već dobro postavljeni kostur pokretača radnje u vidu "zle kletve koja nastaje nasilnom smrću" iz prethodnih nastavaka.

Film koji je elegantno mimoišao kina i pojavio se direktno na videu, vjerojatno su se tvorci franšize i nadali utržiti nešto zelembaća na staroj slavi kako to obično i biva. Gluma je na momente jedva prolazna, a cijela radnja je složena standardno formulaično da najprije poginu naravno sporedni likovi dok glavni akteri nemaju pojma što se događa. Jedini iole efektni prizor događa se na samom početku filma, dok je sve ostalo u rangu kakvog prosječnog trilera.

Za jedan horror - previše mlako, predvidljivo i slabo, te mogu reći da pogledajte jedino ako ste izraziti fan prethodnih dijelova, ili ako vam baš nijedan drugi horrorac nije pri ruci.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: