Hachiko: Priča o psu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hachiko: Priča o psu

Hachiko: Priča o psu

Hachiko: A Dog's Story (2009.)

Inferno Distribution/Blitz

93' drama, obiteljski

Režija:           Lasse Hallström

Uloge: Richard Gere, Cary-Hiroyuki Tagawa, Jason Alexander, Joan Allen, Sarah Roemer

Scenario:        Stephen Lindsey

Producent/i:   Jim Seibel, Paul Mason, Richard Gere, Bill Johnson

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

Hachiko: Priča o psu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
45
0.00

Dirljiva istinita priča o psu koji prati svog vlasnika do željezničke postaje, a kada se on ne vrati - svejedno ga čeka još godinama i godinama.

Nevjerojatna istinita priča je američka adaptacija japanske priče o lojalnom psu zvanom Hachiko. Svakoga dana Hachiko prati svog vlasnika do željezničke stanice i dočekuje ga nakon posla na istome mjestu. Nažalost, jednoga dana njegov vlasnik ode na posao, ali se zatim više ne vraća. Unatoč tome, Hachiko će sljedećih devet godina svakoga dana dolaziti u isto vrijeme na isto mjesto na željezničkoj postaji, očekujući svog vlasnika da se vrati…


'Hachiko: Priča o psu', trailer.

Redatelj Lasse Hallström dobio je rijetku čast da ima dva filma koji isti dan počinju s kino distribucijom u Hrvatskoj - 'Sve što želim to si ti' i 'Hachiko: Priča o psu'. Kao što se vidi iz radnje tih filmova, Hallstrom voli dirljive priče koji će mnogi nazvati presentimentalnim, pa je tako odlučio obraditi japanski hit iz 1987.

Kritičar Brian Orndorf naziva film 'nježnim i zanimljivim' djelom koje prikazuje priču o prijateljstvu i odanosti, a ističe i veliku 'kemiju između psa i Richarda Gerea'. Ostali kritičari također hvale film, a posebno preporučuju originalnu japansku verziju.