Kutija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kutija

Kutija

The Box (2009.)

Darko Entertainment, Warner Bros/Discovery Film

115' ZF, triler, misterija

Režija:           Richard Kelly

Uloge: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn, Holmes Osborne

Scenario:        Richard Kelly

Producent/i:   Terry Dougas, Sue Baden-Powell, Ted Field

Zemlja:          SAD

Linkovi: službene stranice
Imdb

Kutija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.93
27
0.00

Što biste učinili ako znate da ćete jednim pritiskom dugmeta dobiti milijun dolara - ali će zato netko biti ubijen? Film redatelja 'Donnieja Darka'.

Norma i Arthur su bračni par u velikim problemima. No, ni ne slute kako će ih postojanje jedne čudesne kutije tek usositi. Kad se pojavi, kutija je za njih ostvarenje svih snova, jer pritiskom na dugme riješit će se svi njihovi novčani problemi. No, u isti čas izazvat će tako i jedno ubojstvo. Živjeti s krivnjom je ipak preveliki teret za nesretni bračni par...


'Kutija', trailer

'Kutija' se temelji na istoimenoj priči Richarda Mathesona (autor knjige 'Ja sam legenda') koja je objavljena 1970. u Playboyu, a inspirirala je i jednu epizodu 'Zone sumraka', samo s nešto izmijenjenim završetkom. Ova adaptacija je djelo Richarda Kellyja koji se proslavio kultnim filmom 'Donnie Darko', ali je njegov sljedeći film, 'Dani katastrofe'('Southland Tales'), doživio kritičarski i komercijalni neuspjeh.

I ovaj film doživio je suprotstavljena mišljenja kritičara, uglavnom ga smatraju nešto lošijim od 'Donnieja Darka', ali puno boljim od 'Southland Talesa'. Oni koji ne vole film smatraju ga 'zbrkom' i 'zanimljivim promašajem', no dosta kritičara predviđa mu kultni status i ističe da, uza sve mane, film ima zanimljivu priču, intrigantnu temu i atmosferu koja će proganjati gledatelje još dugo nakon prvog gledanja.