Nevolje u raju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nevolje u raju

Nevolje u raju

Couples Retreat (2009.)

Universal Pictures/Continental Film

113' komedija, romansa

Režija:           Peter Billingsley

Uloge: Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Faizon Love, Kristin Davis

Scenario:        Dana Fox, Vince Vaughn, Jon Favreau

Producent/i:   Victoria Vaughn (II), Guy Riedel, Vince Vaughn

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Nevolje u raju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.42
12
0.00

markoboban 01.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Bračna terapija

Radnja smeštena na tropskom ostrvu u južnom Pacifiku, na kome se nalazi odmaralište iz snova, poznato kao Eden, sa raznovrsnom turističkom ponudom.Grupa od 4 para (od čega su 3 u braku), da bi pomogla Jasonu (Jason Bateman) i njegovoj supruzi Cynthiji (Kristen Bell) da pokušaju spasiti svoj brak, pristaje na neplanirano putovanje (čime su dobili značajan popust) radi dobrog provoda na ovom raju na zemlji.No kruta pravila koja važe u samom odmaralištu, primoraće sve parove da se uključe u program temeljne bračne terapije, pod rukovodstvom monsieura Marcela (Jean Reno), pravog gurua, sposobnog da poboljša kvalitet bračnog života...Peter Billingsley, poznat kao producent mnogih američkih komedija ('The Break-Up') latio se režiserske palice, pa je za debitantsko ostvarenje odabrao priču koju su napisali glumci Jon Favreau, Vince Vaughn i glumica Dana Fox.Lokacije za snimanje odabrane su na poznatom ostrvu Bora-Bora, a neki setovi su odrađeni i u Kaliforniji.Ljudi iz 'Universal Pictures' uložili su pozamašnih $60,000,000 u produkciju, što im se za nešto više od 3 meseca prikazivanja u američkim bioskopima, baš isplatilo ako pomenemo cifru od ulaznica - blizu $110,000,000.Ovde nećete videti neke posebne gegove, jer radnja se zasniva na brojnim zanimljivim dijalozima, kroz koje glavni protagonisti nastoje da reše sopstvene probleme koji manje ili više ugrožavaju njihov brak.Dobra muzika prati lepo postavljenu scenografiju (mahom sama priroda), sa divnim pejzažima (pravi odmor za oči i dušu), što je kamera adekvatno ispratila.Okupljena glumačka ekipa, sastavljena od nekolicine zaista renomiranih faca iz filmskog sveta, čini se da nije pokazala bogzna šta posebno, pa to umanjuje kvalitet samog filma.Dakle kada se podvuče crta, u granicama proseka, sa oporim ukusom da je moglo svakako i bolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nina.B 19.07.2010 Ocjena recenzije : 0.0

nevolje

Ufff nije sve tako crno ali sam odahnula kad je napokon film završio. Ima par smiješnih scena...Debeli crnac bez gaća i mali klinjo kad koristi izloženu wc školjku u trgovini i to je to više-manje. Ne traje tako dugo, sat i četrdeset i nešto minuta ali imala sam dojam da traje barem sat vremena više. Romantični dio na kraju kad se svi mire sa svojim ženama je jadniji nego u većini ostalih romantičnih komedija (pogotovo kad žena crnca moli da mu se vrati, fuj). Dajem mršavu trojku zbog krajolika i tih par uspješnih komičnih scena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

gloria_zd 07.04.2010 Ocjena recenzije : 0.0

fore:viđene previše puta, gluma: preloša.krajolik je jedina pozitivna točka u ovom filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

1ns0mn1a 22.02.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Još jedna romantična komedija kojoj prije početka znamo kraj

Znači... U pitanju je romantična komedija koja ima malkice razlika od onih tipičnih komedija, ali te male razlike ju ne čine dobrom. Zapravo je film loš, naročito kad se uzme u obzir da je Vince Vaughn imao svoje prste u produkciji, scenariju i u svemu po malo. Ja sam mislila da će upravo zbog toga film biti dobar ili barem malo više smiješan. Ima komičnih trenutaka i humora, ali nije baš neke kvalitete.
Vince Vaughn čak ima i par svojih tipičnih ispada kad priča ko luđak i nikad se ne zna je li tako stvarno u scenariju ili on jednostavno improvizira, ali ta njegova kvaliteta koja je zapravo super i odlična u ovom filmu je totalno propala.
Tako da..ako imate što drugo za gledati, gledajte to nešto drugo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

svenbeba 06.01.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Loš lošiji najlošiji

Konkurira za najgori film koji sam ikad pogledala. Grozan pokušaj komedije koja je jednostavno depresivna i dosadna. I dugo traje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 13.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

točno:film zaklanla lijepi krajolik

Da nije tog krajolika izašla bi ranije van.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: