Niko - Božićna potraga - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Niko - Božićna potraga

Niko - Božićna potraga

Niko - Lentäjän poika (2008.)

MG Film

80' avantura, animirani, dječji

Režija:           Michael Hegner, Kari Juusonen

Uloge: Olli Jantunen, Hannu-Pekka Björkman, Vuokko Hovatta

Scenario:        Hannu Tuomainen, Marteinn Thorisson

Producent/i:   Jaana Hovinen, Petteri Pasanen

Zemlja:          Finska

Linkovi:

službena hrvatska stranica
imdb

Niko - Božićna potraga

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Crtić za djecu o malom sobu koji traži svog tatu zaposlenog kod Djeda Mraza.

Niko je mali sob koji sanja da nauči letjeti i da jednog dana upozna svog pravog tatu. Njegov tata je pripadnik legendarnih Letećih snaga Djeda Mraza. Međutim, prava istina je da on nikada nije sreo svog oca i da, ustvari, nitko ni ne vjeruje u njegove priče o takozvanom slavnom tati. I da ... svi se smiju njegovim pokušajima da leti jer on cijelo vrijeme samo pada - premda to radi super.

Niko svima mora dokazati da nisu u pravu. Nakon što zbog Nikine nepromišljenosti, vukovi napadnu njegov mirni dom u Dolini sobova, Niko osjeća užasnu krivnju što je ugrozio sigurnost svoje zajednice. Nesretan i očajan, odvažno krene tražiti Mrzlu ledinu gdje obitava Djed Mraz kako bi napokon pronašao svoga tatu. Njegovo putovanje pretvara se u opasnu pustolovinu kroz divlje i nepoznate predjele, samotne šume i ledene oluje. Putem otkriva da vođa vučje družine Mrle želi uništiti Leteće snage Djeda Mraza, ali i samog Djeda Mraza i zauzeti njihovo mjesto...


'Niko - Božićna potraga', trailer.

Ovakav film sigurno će imati publiku za vrijeme predstojećih zimskih praznika, a zanimljivo je i da kritičari ističu kako je riječ o 'iznenađujuće zabavnom filmu' koji nije nimalo originalan, ali zato 'ima puno srca'.