Žena vremenskog putnika - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Žena vremenskog putnika

Žena vremenskog putnika

The Time Traveler's Wife (2009.)

New Line Cinema, Plan B Entertainment/Continental Film

107' drama, romansa, ZF

Režija:           Robert Schwentke

Uloge: Rachel McAdams, Eric Bana, Ron Livingston, Stephen Tobolowsky, Brooklynn Proulx

Scenario:        Bruce Joel Rubin

Producent/i:   Nick Wechsler, Dede Gardner

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Žena vremenskog putnika

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
13
0.00

Može li preživjeti 'ljubav na daljinu' kada žena (Rachel McAdams) živi u sadašnjosti, a muž (Eric Bana) nekontrolirano putuje - kroz cijelu vječnost?

Clare (Rachel McAdams) je cijelog svog života zaljubljena u Henryja (Eric Bana). Još otkad je bila dijete, on je bio njezin najbolji prijatelj, njezin uzdanik i njezina neskrivena simpatija. Ona vjeruje da im je suđeno da budu zajedno, iako nikad ne zna kada će se razdvojiti jer Henry je vremenski putnik.

Proklet je rijetkom genetskom anomalijom zbog koje svoj život živi u različitim vremenskim razdobljima i nekontrolirano putuje natrag i naprijed kroz vrijeme. Unatoč tomu što ih Henryjeva putovanja bez ikakvog upozorenja razdvajaju, pa tako nikada ne znaju kada će se ponovno spojiti, Clare očajnički pokušava izgraditi život sa svojom jedinom i pravom ljubavi...


'Žena vremenskog putnika', trailer.

Redatelj Robert Schwentke režirao je film prema scenariju oskarovca Brucea Joela Rubina ('Duh') koji se temelji na romanu Audrey Niffenegger. Iako je bilo riječ o debitantskoj knjizi, diljem svijeta se prodala u milijunima primjeraka. Producent filma Nick Wechsler rekao je: 'Knjigu sam pročitao još dok je bila u obliku rukopisa i odmah sam znao da je predivno napisana i da ima zanimljiv koncept. Nije pripadala nijednome žanru; u srži se nalazi ljubavna priča, no ima i znanstveno-fantastični element putovanja kroz vrijeme, a to je čini nepredvidljivom.'

Redatelj Schwentke tvrdi da, unatoč naslovu, film nije znanstvena fantastika: 'Film je emotivno iskustvo i govori o dvoje ljudi koji su u vezi, a putovanje kroz vrijeme je katalizator svega onoga što istodobno jača i testira njihov odnos'.

Usprkos lijepim ambicijama filmaša, većina kritičara nije pala na sentimentalnost film već su im zasmetale brojne nelogičnosti u priči. Stephanie Zacharek požalila se da za jedan romantični film poput ovog i nema previše strasti, no recenzenti uglavnom zaključuju da će se film svidjeti ljubiteljima romantičnih fantazija.

s.p.