Tokio! - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tokio!

Tokio!

Tokyo! (2008.)

Comme des Cinémas, Bitters End, Sponge, Backup Films

112' drama, art, omnibus

Režija:           Joon-ho Bong, Leos Carax, Michel Gondry

Uloge: Yu Aoi, Jean-François Balmer, Ayako Fujitani, Ryo Kase, Denis Lavant, Yutaka Matsushige, Naoto Takenaka, Hiroshi Yamamoto i drugi

Scenario:        Joon-ho Bong, Leos Carax, Michel Gondry

Producent/i:   Anne Pernod-Sawada, Masa Sawada, Michiko Yoshitake

Zemlja:          Francuska, Japan, Njemačka, Južna Koreja

Linkovi:

službena stranica
imdb

Tokio!

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Omnibus Michela Gondrya, Bong Joon-Hoa i Leosa Caraxa s tri neobične priče o japanskoj metropoli.

'Tokio podrhtava', režija: Bong Joon-Ho
On je hikikomori - kao i mnogi u Japanu, potpuno je prekinuo kontakt s vanjskim svijetom. Kad se djevojka koja dostavlja pizzu onesvijesti tijekom potresa, dogodi se nezamislivo - čovjek se zaljubi. Hoće li napraviti taj nevjerojatan korak: napustiti sigurnost svojega stana i izaći na ulice Tokija?

'Sranje', režija: Leos Carax
Tajnovit čovjek širi nevjericu ulicama Tokija nizom iracionalnih i provokativnih djela. ‘Stvorenje iz kanalizacije', kako su ga prozvali mediji, izaziva strast i odbojnost. Uhvatit će ga, suditi mu i onda...

'Unutarnje uređenje', režija: Michel Gondry
Nadrealna bajka o mladom paru koji se u potrazi za boljom budućnošću doseljava u Tokio. I dok je mladićeva ambicija jasna - postati filmski redatelj - djevojka se postupno udaljava od njega. Oboje će se utopiti u beskraju, ali usamljena djevojka otkriva nešto čudno.


'Tokio!', trailer.

'Tokio!' je, kao i svaki omnibus, dobio različite ocjene za različite segmente. Philadelphia Inquirer hvali Gondryjev film, New York Postu se najviše sviđa rad Leosa Caraxa, a Chicago Reader preporuča djelo Bong Joon-Hoa. Možda da pogledate sva tri kratka filma?