Akvarij - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Akvarij

Akvarij

Fish Tank (2009.)

BBC Films, Kasander Film Company/Continental Film

124' drama

Režija:           Andrea Arnold

Uloge: Michael Fassbender, Harry Treadaway, Katie Jarvis, Kierston Wareing, Rebecca Griffiths

Scenario:        Andrea Arnold

Producent/i:   Kees Kasander

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službena stranica
imdb

Akvarij

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.10
10
0.00

Tinejdžerka Mia stalno je u sukobu s okolinom, a kada upozna maminog dečka njezin život se počinje mijenjati.

Mia je hirovita petnaestogodišnjakinja koja stalno upada u nevolje, prijatelji je izbjegavaju i isključena je iz škole. Živi s majkom i mlađom sestrom i nema puno prijatelja, barem ne onih koji su joj dragi. Jednog vrućeg ljetnog dana njezina majka dovede kući novog dečka, misterioznog stranca po imenu Connor, koji obećava da će unijeti promjene i donijeti ljubav u njihove živote. Njegov dolazak unosi radost u Mijin život i daje mu novi smjer. Ili nam se samo tako čini...


'Akvarij', trailer.

Riječ je o drugom dugometražnom filmu scenaristice i redateljice Andree Arnold koji je na ovogodišnjem festivalu u Cannesu osvojio prestižnu Nagradu žirija te bio proglašen ovogodišnjim pobjednikom Motovun film festivala. Njezin prvi dugometražni uradak, 'Red Road', također je postigao velik uspjeh i 2006. godine u Cannesu osvojio Nagradu žirija, a godinu dana ranije Andrea Arnold dobila je Oscara za najbolji kratki film.

Slično kao i festivalski žiriji, i kritičari su ustvrdili da 'nakon ovog filma nitko ne bi trebao sumnjati u redateljičin talent', a istaknuto je i da je film 'osuđen na festivalski uspjeh', te da će 'privući publiku koja voli naturalističku glumu'.