Gola istina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gola istina

Gola istina

Ugly Truth (2009.)

Columbia Pictures (Sony)/Blitz

96' komedija, romansa

Režija:           Robert Luketic

Uloge: Katherine Heigl, Gerard Butler, Eric Winter, John Michael Higgins, Nick Searcy, Kevin Connolly, Cheryl Hines

Scenario:        Nicole Eastman, Karen McCullah, Kirsten Smith

Producent/i:   Gary Lucchesi, Deborah Jelin Newmyer, Steven Reuther, Tom Rosenberg, Kirsten Smith

Zemlja:          SAD

Linkovi: Službene stranice
Imdb

Gola istina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.80
30
0.00

Gerard Butler je macho TV zvijezda, dijeli savjete o muško-ženskim odnosima, a Katherine Heigl je producentica, čini grešku - sluša ga!

Već stoljećima veliki umovi promišljaju procjep koji postoji između muškog i ženskog gledišta na svijet, postavljajući pitanje o mogućnosti da se ikada ujedine. Za Mikea Chadwaya (Gerard Butler), bivšu zvijezdu kablovske televizije, i novog izvjestitelja jutarnjeg televizijskog programa u Sacramentu, odgovor na to pitanje je zaista jednostavan: nemojte biti budale. Naravno da se muškarci i žene mogu ujediniti… no uglavnom među plahtama, te samo ako će žene napokon shvatiti da su muškarci primitivna, tjelesna, jednostavna stvorenja koja traže neprekidno uzbuđenje.

Mikeov skandalozan pogled na svijet meteorski podiže gledanost, no stvara mu probleme u odnosu sa producenticom, Abby Richter (Katherine Heigl), ženom koja zauzima potpuno suprotstavljeno gledište. U Abbyinom svijetu, prava ljubav je konačni cilj, a ključ je pronaći muškarca koji poznaje što leži u njegovom vlastitom srcu; i spremna je sukobiti se s Mikeom kako bi dokazala da takav romantici naklonjen, princ na bijelom konju zaista postoji u stvarnom svijetu.

Abby upoznaje Colina, svog susjeda, koji je liječnik, i što je najbolje, ne viđa se s nikime! On je sve ono što Mike Chadway nije; uglađen, ljubazan, nimalo zainteresiran za hrvanje u želatini, i ovaj puta, Abby ne želi upropastiti svoju priliku. Koliko god mrzi to priznati, očajnički joj je potreban Mikeov uvid u um muškaraca kako bi napravila prave poteze. I, dok Mike uvježbava Abby, a Abby iskušava Mikeove provokativne teorije o zavođenju, oboje će otkriti vrlo ironičnu istinu: koliko god se možda razlikujemo, muškarci i žene dijele neke najtajnije emocije.


Trailer za 'Golu istinu'.

Film je dobio vrle loše kritike, nazivaju ga 'posve predvidljivom romantičnom komedijom' (Variety) i 'filmom koji ima neugodno ograničene ideje o seksu i o oba spola' (Boston Globe). Iako dio recenzenata priznaje da postoji izvjesna kemija između dvoje glavnih glumaca, mišljenje kritičara dobro predočava kritika u Miami Heraldu koja zaključuje: 'Gola istina je uvredljiva za žene, muškarce, pa čak i zlatne ribice'.