Odvuci me u pakao - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Odvuci me u pakao

Odvuci me u pakao

Drag Me to Hell (2009.)

Buckaroo Entertainment

99' komedija, horor, triler

Režija:           Sam Raimi

Uloge: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Jessica Lucas, David Paymer, Dileep Rao

Scenario:        Sam Raimi i Ivan Raimi

Producent/i:   Grant Curtis, Robert G. Tapert, Sam Raimi

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Odvuci me u pakao

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.37
38
0.00

metametafon 18.10.2011 Ocjena recenzije : 0.0

ccccccc

Iako sami pocetak filma i nije los,kasnije je sve pokvareno nekim glupim scenama koje su za djecu do 12 godina ali eto radi tog sto pise horor-komedija necu ga toliko blatit,jer i ja sam se nasmijao na neke glupe scene.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Antrax 18.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Film je...

...vrijedan svakog minuta iako se neke stvari mogu "procitati" i prije dogadjaja.
Scena gdje Alison Lohman kopa grob u olujnoj noci je fenomenalna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Kritičar 10.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Odvuci me u bedastoću

Iako cijenim Sama Raimia najviše zbog kultnog Evil Deada, ovaj put me razačarao. Film je napravljen za onu blesavu američku naciju kojoj sve moraš objasnit jer ne kuže ku...ca. A još neke scene iz filma, ma molim vas... Primjer: vidovnjak Shaun kaže Christini da mora žrtvovat neku životinju kako bi se spasila vječnog proklestva, a ona odgovara da ne može jer je vegetarijanka i da je u udruzi za zaštitu životinja!!!!!!! WTF!!! I na kraju je ipak odluči žrtvovat neku životinju, mogla je neko pile ili nekog miša ili bilo šta, ali ne. Ona žrtvuje svoju obožavanu kućnu maćkicu. Film je pun bedastoća, a šteta jer tema nije loša i moglo se je to puno bolje izvest.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

GoGo123 26.10.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Ljigavo

Ja obožavam horore ... ali što je previše je previše ... stvarno pre ljigavo za mlađe od 18 godina nakar ga gledaju svi (pa čak i djca) ... pogledao sam mnogo horora ali to je jedini od kojeg mi je bilo stvarno zlo ... više volim realistične horore ... a najdraži su mi svi dijelovi SAW - a ... ovaj film bi ocjenio ocjenom 2/5 ...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie.fan 04.07.2010 Ocjena recenzije : 1.0

drag me to hell

film mi je bio strašan, bilo je par scena na koje sam se stvarno prestrašila, al je pregadan za mene, sva ona povraćanja i krv, bljuvanja.. fuj

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 07.05.2010 Ocjena recenzije : 1.5

JEZIVO

Raj horor filma.
Redatelj je glavna faca ovog filma...glumci su tek solidni...
Raimi je fenomenalno režirao ovaj hororac kojeg bi mogli nazvati horor remek djelom.
Od genijalnih kretnji kamerom do jeziviog ugođaja,ali i crnog humora.
Svakako pogledati...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

silvijafly 19.01.2010 Ocjena recenzije : 2.0

ah šta reć!?

ja se osobno nisam oduševila na ovaj film...prvih 30min filma su mi bili odlični! mlada bankovna službenica na pragu promaknuća donese odluku koja joj nije baš bila najbolja u životu...zbog mogućeg promaknuća odbije produžiti staroj ciganki kredit za kuću i time starica gubi sve a ona na nju baca kletvu od koje nema spasa...
film ima dosta gadljivih scena i to mi se svidjelo...glumci i nisu baš nešto...osrednje mlade nade...solidna zabava za nas malo čudne gledatelje koji uživamo u ovakvim filmovima...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 05.01.2010 Ocjena recenzije : 4.33

Kazna za greh

Kristin Braun (Alison Lohman) na prvi pogled ima sve. Radi u banci, kao perspektivna službenica, ima šarmantnog i obrazovanog dečka, profesora Kleja Daltona (Justin Long), koji je iskreno voli, bez obzira što dotična mlada dama, možda nije svima po volji (pogotovo njegovim roditeljima). Ali, to nije dovoljno, čovek sebi uvek iznova postavlja nove ciljeve,pa tako i Kristin, nastoji da napreduje i time sebi obezbedi bolje mesto od obične bankarske službenice (i možda tako ostavi jači utisak na roditelje njenog dečka?). Koja je cena? Odgovor stiže u vidu uboge starice,gospođe Ganuš, koja ima hipoteku na kuću i moli za prolongiranje duga, samo da sačuva kuću (to je valjda jedino što i ima, osim simpatično namrgođene unuke, koju vidimo u sceni kad otvara vrata i to je sve od nje ... šteta).Kristin između čovečnosti i hladne profesionalnosti, bira ovo drugo, što ima za posledicu niz događaja, koji će joj zauvek izmeniti život. Kad čovek izgubi dušu, onda je to praktično zombi koji hoda zemljom, traži spas, ali da li se tako nešto može naći ... Kletva je moćna stvar. Sam Raimi nam servira nekoliko spektakularnih scena sa vidovnjakom i isterivačicom zlih duhova, u borbi za vraćanje izgubljene duše.Posebno su efektne završne scene filma (otkopavanje groba i bacanje na železničke šine).Fino upakovana priča, upečatljiva gospođa Ganuš (sjajna maska, a uz to ide i odlična kletva), dinamičan film, koji ne dozvoljava da vam opadne pažnja, s obzirom da su scene fino raspoređene, sa kulminacijom na kraju. Jako dobar horor, sa jasnom porukom iskazanom kroz maštovite specijalne efekte.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

laker24 01.12.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Odvuci me...

Ovaj film je svasta, ali jedno nije, nije dosadan. Lik koji je praktički izmislio pojam horor komedija, trknuti Sam Raimi, je napravio film koji ce trajati i s godinama postajati sve bolji, baš kao i serija Evil Dead. Jedno pitanje mi zuji u glavi: Jeli se Raimi mrvicu previše oslanjao na princip Evil Deada, ili je to zapravo njegov zaštitni znak kroz sve ove godine? Ne mogu na to odgovoriti, ali mogu reći da film nije razočarao, i jedva čekam novi film Sama Raimija u njegovom otkačenom stilu.
I još nešto: probajte se sjetiti bilo kojeg filma, osim Raimijevih, koji i malo sliči na ovaj...
Javite mi kad ga nađete!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 14.11.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Na tragu Evil Deada

Vratio se Sam korijenima. Vjerojatno se svi poznavatelji horor žanra i dan danas rado podsjete kako je nekada žario i palio Evil Dead, sva tri nastavka naravno od kojih je svaki bolji od prethodnog,a zajedno čine sjajnu cjelinu. Drag Me To Hell je na dobrom tragu klasicima. U gotovo svakoj se sceni vidi da se Raimi umorio snimajući razne Spidermane te da je horor njegovo područje. Tema filma nije ništa novo ali je znalački oblikovana te upotpunjena dobrim efektima i glumom glavnih glumaca. Alison Lohman prilično je anonimna no ne sumnjam da će joj ova uloga otvoriti mnoga vrata. Justin Long je već druga priča. Tog netalentiranog majmuna mrzim od onog dana kada sam ga vidio u Jeepers Creepersu, ali to je samo moje subjektivno mišljenje. Ne mogu se ipak oteti dojmu da je prilično neuvjerljiv i zamoran. Kao što su mnogi već naveli, neke će vas scene nasmijati, dok će vam druge zgaditi život, jezivih scena gotovo da i nema, kao ni klasičnih horor prekenjavanja, ali to je Raimi, pravi Raimi kakvog želimo i moramo gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale7 12.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Cemu ovakav film?!?

Jako dugo nisam gledao bas ovako los film!Pol scena je smijesno ili zalosno,a kraj sa kovertom sam skuzio 20 minuta prije kraja filma.sve u svemu..prejadno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 07.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

jednokratna zabava

Namjerno sam dao ovakav naslov moje recenzije jer je film čista fantazija u realnom svijetu, ali naravno film treba gledati u drugom kontekstu, njemu primjeren. Film je rađen u stilu Evil Deada, dakle, čista zabava za gledatelja. Ali meni osobno, ovo nije ni 'h' od horora. Sam Raimi rabi čistu metodu atraktivnih efekata s ciljem da zabavi gledatelja. I u tome naravno uspijeva. Ali očekivati nekakav suspense i dublju priču je promašaj. Također, lik sa glavnom ženskom je pogođen, koja se uvaljiva u nadnaravne probleme. Zasmetao me njezin dečko koji ovaj film čini blagom komedijom iako to nije ali je osjeti neka komična atmosfera kao u drugom ili trečem nastavku Evil Deada. Zadnja scena mi je predvidljiva i očekivana ali je tehnički napravljena dobro i upravo zadnji kadar odaje cover filma i naslov samoga filma. U moru horora sa forsiraninjem krvi i mučenja i antipatičnih likova, Drag Me To hell je pravo osvježenje i nudi zagarantiranu zabavu - ali ne i nešto više od toga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marin 100 28.09.2009 Ocjena recenzije : 0.0

drag me to hell

U moru svih sranja koje imamo prilike vidjeti u ovo vrijeme ovo je zbilja jedan odličan film.Možda nije horor koji ćete svrstati u svoje top liste ali vas film definitivno neće razočarati.Ima scena koje će vas nasmijati ali i scena koje će vas definitivno prestrašiti.Neke scene u filmu zbog svoje gadljivosti podsjećaju na Evil Dead trilogiju koja je i proslavila Sama Raimija i ovakav film mu je zaista trebao.Ovo definitivno nemojte propustiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lelaslo 20.09.2009 Ocjena recenzije : 1.0

svidelo mi se

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

prettywoman 15.09.2009 Ocjena recenzije : 2.0

hororčić

Tip horora za pogledati s curom, odnosno u s dečkom. Nije težak psiho horor, nećete umirati od straha, a ipak ima razloga da se koji put stisnete jedno uz drugo kad dođe neka "strašna" scena. Zanimljiv je i nije dosadan, radnja se odvija dosta brzo i nema usporenosti, nije neko remek djelo, ali je gledljiv.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vesko_k 14.09.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Nije lose !

Lijepo sam proveo sat i po vremena,ni jednog jedinog momenta mi nije bilo dosadno.Prica nije neka,al na dobar nacin je prezentirana.Film drzi paznju konstantno.Ko voli horor,neka pogleda obavezno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mALICK 10.09.2009 Ocjena recenzije : 2.5

Jednostavno - drugačiji

Ako ste gledali sve nastavke Evil dead, trash poput Video mrtvaca, i generacija ste koja je 80-ih posuđivala piratske videokasete iz novoniklih videoteka, onda vam ovaj film neće biti iznenađenje. Baš dobro što se ne da svrstati, što je (u ovo doba nevjerojatno) nezavisan, što ga baš briga što drugi misle. Zamislite koliko bi kinematografija bila drugačija da su svi hrabri kao Raimi i da ih baš briga za financijere kojima se moraju ulagivati i korigirati (rezati) filmova.
Ne kažem da je Raimi neki genije, ali nije li ova ''pomaknutost'' bolja od ispeglanog smeća kojim nas šopaju? Zamislite koliko su toga morali svjetski redatelji zakopati pod tepih...eh!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Plejada 10.09.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Totalno osvjezenje


Drag me to hell me stravicno odusevio u vrijeme kad je vecina filmova ovog zanra nemastovita do boli!
Odlican izbor glumaca, zabavna prica i sve s dozom uvrnutog humora.
Konstantno- rigajuca baba koja baca prokletstva, salve preruznih i preodvratnih scena od kojih vam podrhtava zeludac - pravi family sunday treat! :)
Odlican pet!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 03.09.2009 Ocjena recenzije : 2.75

Drag Me to Hell

Sam Raimi nikada nije radio samo horor filmove, njegovi hororci su uvijek imali veliku dozu humora, odvratnih ali i također glupih scena. Takve filmove snima još od 1981. i 'The Evil Deada' a režija 'Spider-Mana' je očito samo usputna stanica kako bi privukao financijere za njegovu pr(a)vu ljubav - horor komedije. Osobno ja nisam njegov ljubitelj jer njegovi filmovi su meni jako glupi i ne volim kada se film ne može (ili namjerno ne želi) svrstati u jedan žanr. 'Drag Me to Hell' horor nije a komentari da je ovo jedan od najboljih novijih horora su apsurdni jer horor koji straši ljude isključivo na temelju jakih zvukova i iznenadnih flesheva, koji se upotrebljavaju stalno, nije pravi horor. Ako ćemo uzet onaj komični dio, taj je puno bolji no fore sa zubalom, izlučivanjem tekućine babe Ganush u našu glavnu junakinju jednostavno kod mene ne pale. No pohvalno je što u vrijeme kada se sve 'holivudizira' postoje ljudi poput Raimija koji vrte svoj film. Takav je npr. i Tim Burton i njegova remek-djela obožavam ali Raimi ostaje neshvaćen barem kada sam ja u pitanju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

channtal 29.08.2009 Ocjena recenzije : 1.0

komedija, a ne horor

Mislim da su promasili zanr ovog filma, jer ovo je vise neka komedija... Veliko veliko razocaranje! Ocekivala posten horor, a pola filma se smijala. Ovo je jedan od onih filmova kojeg necu vise nikada gledati, jednom je bilo dovoljno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: