Coco Chanel - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Coco Chanel

Coco Chanel

Coco avant Chanel (2009.)

Sony Pictures Classics/Continental Film

105' drama, biografski, povijesni

Režija:           Anne Fontaine

Uloge: Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain

Scenario:        Anne Fontaine, Camille Fontaine

Producent/i:   Caroline Benjo, Philippe Carcassonne, Carole Scotta

Zemlja:          Francuska

Linkovi: Imdb
Službene stranice

Coco Chanel

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
13
0.00

Biografija legendarne modne dizajnerice koju glumi Audrey Tautou. Kako je siromašna i neobrazovana cura postala žena koja je izmislila modernu modu?

Djevojčica iz središnje Francuske koja sa sestrom svake nedjelje u sirotištu uzaludno iščekuje dolazak svog oca. Pjevačica lošeg glasa koja hrabro nastupa pred začuđenom publikom. Švelja koja porubljuje robu u provincijskom krojačkom salonu. Kurtizana premršavog tijela koja uspijeva pronaći utočište kod Etiennea Balsana. Ljubavnica koja zna da neće postati 'ničija žena', čak ni žena Boya Chapela koji ju je neizmjerno volio. Buntovnica koju su gušile konvencije njezinog vremena i koja se odijevala u košulje svojih ljubavnika. Sve to je priča o - Coco Chanel!


'Coco Chanel', trailer.

Redateljica Anne Fontaine dugo je vremena fascinirana likom Coco Chanel, a posebno ju je dirnula činjenica da je svoj uspjeh ostvarila samostalno, iako je bila neobrazovana i porijeklom iz siromašnog, seoskog dijela Francuske. Godinama nakon buđenja njenog interesa, napokon joj se pružila prilika da snimi film o legendarnoj modnoj ikoni, a utjelovljenje Chanel pronašla je u glumici Audrey Tautou.

Po redateljičinoj interpretaciji 'kod Coco Chanel ništa nije bilo planirano, ona nije gradila karijeru kako bi ostvarila uspjeh, ona jednostavno smišlja kreacije. Ona nema ambicije ili mogućnosti prilagoditi se svijetu bogatih; ta vrata su joj zatvorena, stoga privlači pažnju na sebe maksimalnom provokacijom.'

Kritičarka Tiscalija upozorava gledatelje da bi 'oni koji očekuju 110 minuta bisera, odijela i torbica' mogli biti 'razočarani' jer 'ovaj povijesni film je prije svega studija karaktera' fokusirana na tragičnu ljubavnu priču. Ocjenjuje i da je ovo 'od početka do kraja film Audrey Tautou koja više govori pogledom i gestama nego što bi brojne glumice mogle sa stranicama dijaloga.' I kritičarka Channela 4 ističe da 'ovo nije film samo za modne fanatike' već je riječ o 'intrigantnoj biografiji' koja sadrži erotske avanture i raskošnu odjeću, ali se nije pretvorila u 'Seks i grad na prijelazu stoljeća'.

s.p.