Smrtonosni hitac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Smrtonosni hitac

Smrtonosni hitac

Killshot (2008.)

Weinstein Company/Discovery Film

95' akcija, krimi, triler

Režija:           John Madden

Uloge: Diane Lane, Mickey Rourke, Thomas Jane, Rosario Dawson, Johnny Knoxville

Scenario:        Hossein Amini

Producent/i:   Lawrence Bender, Richard N. Gladstein, Bill Murray

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
Službene stranice

Smrtonosni hitac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
8
0.00

AngettePrielt 12.08.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Unsuitable Notions That men Experience Roughly Replica Handbags.

B Makowsky Designer Handbags - Good high quality Bags at Inexpensive Costs burberry outlet online
Chic Purses On Provide

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 09.02.2011 Ocjena recenzije : 4.0

Bez brige, sada ste u programu zaštite svedoka

Producentski tim predvođen braćom Weinstein, okupio je impresivnu filmsku ekipu na projektu filmske ekranizacije romana Elmore Leonarda (autora i ''Out of Sight''). Kormilo je dato proverenom Johnu Maddenu (''Shakespeare in Love''), za adaptaciju scenarija angažovan je Iranac Hossein Amini (''The Four Feathers''), a glumačka postava je ''boli glava''. Pošto su sticajem okolnosti videli zločin,a što je planirano da bude poslednji posao omatorelog profi-ubice, poznatog kao ''Blackbird'' (Mickey Rourke), bračni par Colson pristupa čuvenom federalnom programu zaštite svedoka. Međutim Wayne Colson (Thomas Jane) i njegova supruga Carmen (Diane Lane), probaće da seobom u drugu sredinu ( u sklopu programa) započnu zajednički život iznova, u pokušaju da se izvuku iz bračne krize. Ali nisu ni slutili da imaju tako malo vremena jedno za drugo. Ubrzo će biti prinuđeni da se bave mnogo ozbiljnijim problemom – spašavanjem vlastitih života. Profi-ubica ''Blackbird'' u društvu mladog šegrta-psihopate, Richiea (Joseph Gordon-Levitt), rešio je da posao odradi do kraja, vodeći računa o svojoj časti i renomeu. Iako je urađena studija karaktera glavnih likova, u kontekstu radnje koja odiše atmosferom iščekivanja i pritajene napetosti, sve nekako deluje predvidljivo (kao u nekom niskobudžetnom ''kaubojcu''). Već posle prvih 15-20 minuta, gledalac je svestan ko je tu mačka, a ko miš, u žanrovski koncipiranoj poteri koja ima kulminaciju naravno na samom kraju. Tada sledi ono otrcano, tipa:''ma dosta mi je svega, ovo ću morati sam(a) da rešim''. Problemi tokom snimanja i montaže ovog projekta (izbacivanje, pa dosnimavanje i prerada nekih scena, uz angažovanje dvojice renomiranih scenarista) kao da su ostavili traga na konačan rezultat, pa je tako film odmah otišao pravo u DVD-distribuciju, zaobišavši kino-sale. Umesto da postane čak možda i klasik u žanru trilera, s obzirom na potencijal koji je imao, ovaj projekat je postao pravo neobavezno filmsko štivo koje i ako odgledate, nećete baš dugo pamtiti. Zbog uvek harizmatične Diane i ovog puta meni zanimljivog Mickeya (takvi likovi mu leže), postignut je neki bledi prosek i ništa više. Ako je za utehu, barem ne traje dugo, nešto manje od sat i po!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 14.01.2010 Ocjena recenzije : 3.75

Jako loš i predvidljiv scenarij

'Killshot' je nakon puno problema, puno nasnimavanja i izbacivanja nekih scena i likova (Ferris Johnny Knoxvilla) napokon završen na početku 2006. ali sve do 2009. nije objavljen u svjetskoj distribuciji i to većinom na DVD-u. Kada film uđe u takve probleme i kada direktno ide na DVD to je obično znak da nešto grdno ne valja. U 'Killshotu' je to svakako scenarij koji je pun rupa te koči poznatu glumačku ekipu u bilo kakvim nastojanjima da izvuku film. Naime, priča je toliko glupa da ustvari treba povjerovati da je vrlo lako naći ljude koji su u programu zaštite svjedoka, a o motivima i postupcima likova je bespredmetno i razgovarati. Spajanje ubojica sa bračnim parom koji ima očitih problema u vezi nije nikakva novost ali način na koji 'Killshot' to radi je jedinstven. Jer razlog zašto plaćeni ubojica na put uzima oganičenog kriminalca Richiea je smiješan, te sam Blackbird na kraju kaže da Richie nije osoba kakav je bio njegov brat (trebao mu je cijeli film da to zaključi!). Ipak scena za stolom između Rourkea i Levitta pred kraj je vjerojatno i najbolji ili jedini dobar dio u filmu. Glumci su standardno dobri; Jane i Lane solidni (Lane pokazuje kako se nose godine), Rourke umjeren bez puno teksta ali sa prepoznatljivom karizmom a Joseph Gordon-Levitt stvara najzanimljiviji lik u filmu. S očitim scenarističkim rupama, nedorađenim likovima i radnjom 'Killshot' ne mogu preporučiti pa slobodno možete preskočiti ovo Maddenovo djelce.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 19.08.2009 Ocjena recenzije : 3.0

Kill Mickey Rourke

Od kada se 06` pojavila tv serija dexter (koja se bavi profi opravdanim ubijanjem) na velikom platnu su se pojavili mnoštvo inspiriranih uradaka (što posredno, što neposredno), a meni već lagano dopizdilo pa sam i prestao brojati. Većina tih filmova još nisu prikazani kod nas, pa baš kao i ovaj nisu ni zaslužili da budu prikazani na velikom platnu. Ovaj je jel izuzetak zbog nazovimo ga trenutno aktualnim Rourkeom, koji se „vratio“ sa svojim također ispod prosječnim „Hrvačem“.

Cijeli film mi je nekako prejednostavan, čak bi i spadao u onu kategoriju filmova koji ima priču a kao da je i nema. U prvom planu je Mickey Rourke (koji baduvej jedva da ima tekst), kojem faca izgleda kao da je bio na 50 plastičnih operacija i kao da je pio 2 litre viskija na dan. Naravno to je sve bilo neuvjerljivo iako je film povremeno (zbog atmosfere) imao potencijala da postane „bolestan“ pa sam si odmah zamislio kako bi to iskoristili braća Coen i Quentin Tarantino. :) :) :)

I na kraju s obzirom na bezvezan kraj filma, ocjena bi bila i puno manja (a možda ga ne bi ni ocijenio) da eto nije bilo Diane Lane i Rosario Dawson koje je uvijek lijepo vidjeti bez obzira koliko film bio loš.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: