Ubojice lezbijskih vampira - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubojice lezbijskih vampira

Ubojice lezbijskih vampira

Lesbian Vampire Killers (2009.)

AV Pictures/Blitz

88' akcija, komedija, horor

Režija:           Phil Claydon

Uloge: Paul McGann, James Corden, Matthew Horne, MyAnna Buring, Silvia Colloca, Vera Filatova

Scenario:        Paul Hupfield i Stewart Williams

Producent/i:   Steve Clark-Hall

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službena stranica
imdb


 

Ubojice lezbijskih vampira

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.64
11
0.00

Dva zgubidana. Jedno ukleto selo. Autobus pun stranih studentica i vojska pohotnih lezbijskih vampirica koje im žele posisati...krv!

Vječni zgubidan Jimmy Maclaren i njegov prijatelj Fletch odlučuju pobjeći od svojih problema na selo i tamo provesti raskalašen vikend. Zahvaljujući nizu nesretnih događaja, nađu se zarobljeni sa seksipilnim stranim studenticama u udaljenoj kolibi koju napadne gladna vojska pohotnih lezbijskih vampirica.

Vojsku vampirica za punog mjeseca vodi neutaživa glad za krvlju, a tu glad jedino premašuje njihova žudnja za tijelima drugih žena! Dok zgodne putnice jedna po jedna nestaju i pridružuju se redovima vampirica, Jimmyja i studenticu Lotte zarobe lezbijske vampirice koje njihovu krv planiraju iskoristiti za uskrsnuće Carmille, njihove vampirske kraljice. Jimmyjev najbolji prijatelj Fletch i njegov novi saveznik – ogorčeni lokalni župnik – moraju ih spasiti prije svitanja. 

Naoružani mačem davno umrlog ubojice vampira Wolfganga Maclarena, Fletch i župnik prate svoj nadnaravni plijen do Carmillinog brloga, a tamo dolazi do bitke na život ili smrt. Hoće li doživjeti zoru ili će im lezbijske vampirice posisati svu krv?


Trailer za 'Ubojice lezbijskih vampira'.

Ova raskalašena komedija, koju su napisali Paul Hupfield i Stewart Williams, pridružuje se poznatome podžanru filmova o lezbijskim vampiricama, kao što su 'Vampyres'  (1974.), 'Glad' (1983.), te kultni film Jesusa Franca 'Vampiros lesbos' (1971.). Scenaristi su napisali scenarij koji se temelji na njihovom ukusu – odnosno na gegovima, djevojkama i prolivenoj krvi.

Hupfield kaže: 'Kada smo imali 15 godina i kada bismo nabasali na film koji nudi golotinju i prolijevanje krvi, uvijek bismo ga posudili. U svima nama još uvijek čuči tinejdžer, tako da se scenarij zapravo pisao sam od sebe!' Williams dodaje: 'Htjeli smo napisati kombinaciju filma 'Withnail i ja' i nekog blesavog horora produkcijske kompanije Hammer.' Film vrvi referencama na legendarne horor filmove, a redatelj Phil Claydon kaže da je inspiraciju crpio iz niza klasika tog žanra.

Ovakav tip filma teško da se može izboriti za status klasika, pa kritičari ističu da je riječ o filmu 'djetinjastog humora' koji se trudi postati kult film, ali nema dovoljno cool scena kao npr. 'Evil Dead'. Zamjera mu se da nema ni dovoljno krvavih scena da bi ga smatrali pravom horor-komedijom, ali svi hvale odličan vizualni izgled filma, te se većina slaže oko toga da se uopće ne primjećuje da je riječ o niskobudžetnom filmu.

s.p.